KTOEÖS, kazandığı hazırlık ödeneği davası hakkında basın açıklaması yaptı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), hazırlık ödeneği konusundaki hukuki zaferiyle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yayın: 23.01.2024 - 11:08

96 kez okundu

KTOEÖS, kazandığı hazırlık ödeneği davası hakkında basın açıklaması yaptı

Sendikanın merkez binasında düzenlenen basın toplantısında, sendika temsilcileri ve avukat Öncel Polili ile birlikte Öğretmen Emre Uyguroğlu da hazır bulundu.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, konuşmasında öğretmen Emre Uyguroğlu’nun hazırlık ödeneği alamaması nedeniyle açılan davayı gündeme getirdi. Eylem, Uyguroğlu’nun 11 Ekim 2021’de atandığına dair gerekçeyle, yasal haklarına rağmen Eylül ayında hazırlık ödeneği verilmediğini vurgulayarak, sendikanın bu davayı kazandığını duyurdu.

Selma Eylem, yasal hakların ihlali karşısında hukuki mücadelede kendilerine destek olan Avukat Öncel Polili’ye teşekkür etti. Sendikanın, yasalara aykırı uygulamalara karşı mücadelesini sürdüreceğini belirten Eylem, siyasilerin ve Bakanlığın hukuka saygı göstermesini beklediklerini ifade etti.

Sendika Avukatı Öncel Polili ise, Emre Uyguroğlu ve sendikanın adaletsizliğe karşı başlattığı girişimi takdirle karşılayarak teşekkür etti. Polili, her öğretmenin hazırlık ödeneği alma hakkına sahip olduğunu ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen haklarına sürekli olarak itiraz ettiğini savundu.

Polili, Uyguroğlu’nun maruz kaldığı haksızlığın sadece bir örneği olmadığını ve davayla diğer öğretmenlerin de haklarının iade edilmesi gerektiğine inandığını belirtti. “Esas mesele hazırlık ödeneği değil, yasaların göz ardı edilip öğretmen haklarının gasp edilmeye çalışılmasıdır” diyen Polili, öğretmenlerin Bakanlıkla aynı eğitim politikalarını benimsemediğini ve laiklik ile bilimsel eğitimi savunduğunu vurguladı.

Bir soru üzerine Polili, “Bizim tercihimiz bu durumun tekrarlanmamasıdır. Bakanlık, mahkeme kararını dikkate alarak diğer hakların da iadesini yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap