KTÖS Çavuşoğlu’nun dün basında yer alan iddialarıyla ilgili açıklama yaptı ve Çavuşoğlu’nun iddialarını kanıtlamasını istedi

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), dün basında yer alan “Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun öğretmen sendikalarıyla Yüksek Mahkeme Mukayyitliğinin iş birliği içerisinde kendisine komplo tezgahladığını iddia ettiği” haberine ilişkin açıklamada bulundu.

Yayın: 30.11.2023 - 11:52

382 kez okundu

KTÖS Çavuşoğlu’nun dün basında yer alan iddialarıyla ilgili açıklama yaptı ve Çavuşoğlu’nun iddialarını kanıtlamasını istedi

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Çavuşoğlu’nun iddialarını kanıtlamasını talep ederek, “Eğer Nazım Bey iddialarını kanıtlayamıyorsa, bugünden itibaren ne Eğitim Bakanlığı’nda ne de kabinede yer almalıdır” dedi.

Maviş, yasa yapıcıların mahkemelere karşı daha dikkatli olmaları ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun davranmaları gerektiğini vurgulayarak, bakanın bu tür ciddi suçlamalarla ülkenin eğitim ve yargı sistemine duyulan güveni sarstığını ifade etti.

Ayrıca, Maviş, Çavuşoğlu’nun ortaya attığı komplo iddialarıyla ilgili şeffaflık ve açıklık talep etti, “İddiaların ciddiyeti göz önüne alındığında, hükümet bu konuda bir açıklama yapmalı ve varsa herhangi bir kanıtı kamuoyuyla paylaşmalıdır” dedi.

Maviş, aksi takdirde hükümetin yargıya müdahale etmeye çalıştığı, mahkemeleri baskı altına alarak bağımsız yargı yerine Adalet Bakanlığı kurulmasını savunduğu şüphelerinin ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap