KTÖS Genel Sekreteri Maviş, eğitim sistemi ve kolej sınavlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, eğitim sisteminin ezberci ve soru odaklı olduğunu belirterek, bu modelin sürdürülebilir olmadığını ifade etti.

Yayın: 26.01.2024 - 21:34

92 kez okundu

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, eğitim sistemi ve kolej sınavlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

KTÖS’ün yazılı açıklamasına göre, Maviş, eğitim sistemi ve kolej sınavlarıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Diploma almanın eğitimdeki başarıyı ölçmenin yetersiz olduğunu vurgulayan Maviş, kolej sınavlarının çocuklarda stres ve baskı oluşturduğuna dikkat çekti.

Maviş, geçmişte sınavsız girişin olduğu dönemlerde öğrencilerin daha fazla gezi, gözlem, laboratuvar çalışmaları ve sportif faaliyetlere yönlendirildiğini hatırlattı. Sınavların tüm çocuklardan özür dilenmesi gerektiğini belirten Maviş, eğitimde olumlu adımlar atılması ve potansiyel yaratıcılık becerilerine odaklanan bir gelecek tasarlanması gerektiğini ifade etti.

Maviş, “Artık üniversite mezunu olmak iyi bir iş sahibi yapmıyor insanları. Toplum olarak kendimize bakmamız gerekiyor. Kolej veya üniversite sınavları ezberci eğitimin en büyük dezavantajıdır. Çocuklar, potansiyel, yaratıcılık ve beceriye göre değerlendirilmiyor. Kolejlere sınavsız giriş mümkündür. Başarıyı, spor ve sanatsal faaliyetlerle öne çıkarak değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Maviş, açıklamasını tüm çocuklardan özür dileyerek tamamladı ve sendika olarak ezberci eğitimi değiştirecek alternatifler geliştirmeye yönelik çabalarının devam edeceğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap