KTÖS ve KTOEÖS hakkında işlem yapılan Öğretmen Emiroğulları için MEB önünde açıklama yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), KTÖS Mali Sekreteri olan Öğretmen Erdoğan Emiroğulları'na yönelik Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan işlemle ilgili olarak Millî Eğitim Bakanlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yayın: 27.02.2024 - 16:56

233 kez okundu

KTÖS ve KTOEÖS hakkında işlem yapılan Öğretmen Emiroğulları için MEB önünde açıklama yaptı

Basın açıklamasında “Öğretmeniz, birlikteyiz, susmayacağız” yazılı bir pankart açıldı ve sendika yetkilileri bu işlemin öğretmenlere ve sendikalara yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve belgelerin yarın saat 14.30’da KHK önünde açıklanacağı duyuruldu.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, eylemde yaptığı konuşmada ülkede uzun zamandır var olan rüşvet ve yolsuzluk olaylarına dikkat çekti ve özellikle Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yaşanan yolsuzluklara işaret etti. Maviş, zamanında bu tür usulsüzlüklerin üzerine gidilmediğini belirterek, böyle bir durumun tekrarlanmaması için seslerini çıkaran öğretmenlere yönelik soruşturma açıldığını ifade etti.

Maviş, yarın yapılacak detaylı açıklamada, öğretmenlere atılan iftiraların izinin silinmeyeceğini ve hakkında işlem yapılan Emiroğulları’nın yanlarında olduklarını vurguladı. Ayrıca, konuyla ilgili yargıya başvuracaklarını ve Emiroğulları’nın Atatürk Öğretmen Akademisi diplomasını göstererek diploma satın alınmadığını savundu.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem de Emiroğulları’na yönelik yapılanların açık bir saldırı olduğunu belirtti ve bu saldırının öğretmenleri itibarsızlaştırmayı amaçladığını dile getirdi. Eylem, eğitimin dönüştürülmeye çalışıldığını ve öğretmenlerin buna karşı mücadele ettiğini ifade ederek, “cadı avı”na başlandığını iddia etti ve hizmet içi eğitime katılmadıkları gerekçesiyle öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapıldığını, hukuki mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Eylem, iki sendikanın da dayatmalara boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap