KTÖS’ten hükümete istifa çağrısı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, hükümetin istifasını talep etti.

Yayın: 14.03.2024 - 09:53

66 kez okundu

KTÖS’ten hükümete istifa çağrısı

Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, son iki ayda elektrik fiyatlarına yüzde 7,79, tüp gaza yüzde 7,80, akaryakıta yüzde 10,8 ve ekmeğe yüzde 25 zam yapıldığını belirterek, son üç ayda Türk lirasının İngiliz sterlini karşısında yüzde 12,77 değer kaybettiğini ifade etti.

Alım gücünün düştüğünü ve geçim sıkıntısının arttığını vurgulayan Maviş, yöneticilerin serbest piyasayı denetlediğini ancak temel gıda maddelerini ucuzlatmayı, üreticilerin maliyetlerini azaltacak adımlar atmamayı ve ekonomik olarak dezavantajlı gruplara destek sağlamamayı ihmal ettiğini savundu.

Kayıtdışı ekonomi ve iş gücüyle mücadele edilmediğini öne süren Maviş, bazı üniversitelerin insan ticareti yoluyla kaçak iş gücü yarattığına dikkat çekti ve öğrencilerin kaçak işçi durumuna düşmesine af çıkarmak için Meclise yasa tasarısı getirildiğini iddia etti.

Maviş, yöneticilerin kendi yakınlarına “haksız menfaatler sağladığını” ileri sürdü ve İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan fiyat değişim tablosunda bazı ürünlerin fiyatlarının ‘0 TL’ olarak gösterilmesine sessiz kalındığını belirtti. Ayrıca, hayat pahalılığı endekslemesinin her dört ayda bir olması için gerekli yasal düzenlemelerin Meclisten geçirilmediğini dile getirdi.

Sosyal sigorta ve emeklilik yatırımlarının enflasyon karşısında erimesine müdahale edilmediğini söyleyen Maviş, kurumlar ve siyasete olan güvenin kaybolduğunu, yolsuzlukların, ayrıcalıklı muamelelerin ve partizanlığın değer yargılarının önüne geçtiğini, toplumsal ve ahlaki çöküş yaşandığını, can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade etti.

Eğitim, sağlık ve kamu hizmetlerine yeterince erişilemediğini ve temel gıdaya ulaşmanın zorlaştığını dile getiren Maviş, hükümete seslenerek, “En azından toplumun hak ettiği huzurlu ortam için ‘istifa etme’ sorumluluğunu alın” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap