KTSO: “Yabancılar ve Muhaceret Değişiklik Yasa Tasarısı’na karşı temkinliyiz”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), "Yabancılar ve Muhaceret Değişiklik Yasa Tasarısı"na temkinli bir şekilde "evet" dediklerini ve yasaya dair bazı çekinceleri olduğunu belirtti.

Yayın: 11.06.2024 - 13:25

38 kez okundu

KTSO: “Yabancılar ve Muhaceret Değişiklik Yasa Tasarısı’na karşı temkinliyiz”

KTSO tarafından yapılan açıklamada, kamuoyunda “Muhaceret Af Yasası” olarak bilinen “Yabancılar ve Muhaceret Af Yasa Tasarısı”nın mevcut haliyle kabul edilmesinin birçok olumsuz sonuç doğurabileceği ifade edildi.

Açıklamada, yasanın sadece “ön izinle” ülkeye gelen ve işverenlerinin ihmali nedeniyle kaçak duruma düşenleri kapsayacak şekilde düzenlenmesinin en doğru yaklaşım olacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yasanın uygulama süreci boyunca, özel durumlar ve nitelikli iş kolları haricinde, ülkeye ön izinle çalışan getirilmesinin sınırlandırılması gerekmektedir. Yabancılar ve muhaceret konularında af çıkarılması, bir ülkenin çeşitli nedenlerle yasa dışı veya düzensiz olarak ülkede bulunan yabancıların statülerini yasal hale getirmek için aldığı bir tedbirdir. Bu durumu KTSO olarak anlayışla karşılıyoruz. Ancak mevcut yasa tasarısı, bu amaçtan sapmış görünmektedir.

Ülkemizde bu tür af uygulamaları konusunda maalesef inandırıcılık kalmamıştır. Sürekli olarak benzer af yasaları çıkarılması, gelecekte daha fazla yasa dışı göçü teşvik eden bir algı yaratarak, insanların af umuduyla yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışmasına yol açacaktır. Ayrıca, yasal sorumluluklarını yerine getirenler ile getirmeyenler arasında adaletsizlik hissi oluşturarak, adalet algısını zayıflatacaktır.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap