KTTO’dan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama: “Elektrik sorununa köklü çözüm üretmek kaçınılmaz hale geldi”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileri hakkında bir açıklama yaparak, “Elektrik sorununa köklü ve kalıcı çözümler üretilmesi artık zorunlu hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Yayın: 11.06.2024 - 19:21

54 kez okundu

KTTO’dan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama: “Elektrik sorununa köklü çözüm üretmek kaçınılmaz hale geldi”

KTTO tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaz mevsimiyle artan sıcaklıkların elektrik üretimini zorlaştırdığı ve şebeke hatlarının aşırı yüklenmesi nedeniyle sık sık arızalar meydana geldiği belirtilerek, bu durumun elektrik sorununu daha da büyüttüğüne dikkat çekildi.

-“Sadece arzı artırmak yetmez, şebekenin modernize edilmesi şart”

KTTO, yıllardır gündemde olan ve bir türlü çözülemeyen bu sorunun üstesinden gelmek için sadece elektrik arzının artırılmasının yeterli olmayacağını, aynı zamanda şebekenin de yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu nedenle, elektrik alanında bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun yeni yatırımlar yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Sorunun köklü çözümü, yeni teknolojilere uygun yatırımların yapılmasıyla mümkündür. Bu yatırımlar, güneş enerjisinden daha fazla yararlanmayı sağlayacak ve elektrik maliyetlerini düşürecektir.”

-Türkiye’den elektrik temini

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi konusuna da değinerek, şu görüşleri paylaştı:

“KTTO, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi amacıyla imzalanan protokolün titizlikle takip edilmesi ve uygulamada hiçbir aksaklığa izin verilmemesi gerektiğini savunmaktadır. Aynı zamanda, bu çalışma ile paralel olarak elektrik şebekesine yeni yatırımların yapılması için gerekli modellemelerin oluşturulması ve uygulamaya geçirilmesi gerektiği görüşündedir.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap