Kuir Kıbrıs, “Öğretmenlere Yönelik Gökkuşağı Eğitim Programı” adlı eğitim serisi düzenledi

Kuir Kıbrıs Derneği, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tarafından işbirliği yapılarak düzenlenen "Eğitimde Çeşitliliği Destekleme Programı" adlı pilot eğitim serisi hakkında özgün bir metin oluşturayım:

Yayın: 20.04.2024 - 14:49

28 kez okundu

Kuir Kıbrıs, “Öğretmenlere Yönelik Gökkuşağı Eğitim Programı” adlı eğitim serisi düzenledi

Kuir Kıbrıs Derneği, KTÖS ve KTOEÖS iş birliğiyle gerçekleştirilen “Eğitimde Çeşitliliği Destekleme Programı” adlı pilot eğitim serisi, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs tarafından yönetilen Gökkuşağı Projesi kapsamında düzenlendi. Eğitimler, 16, 23 ve 30 Mart tarihlerinde KTOEÖS Lefkoşa binasında gerçekleştirildi.

LGBTİ+ hakları ve toplumsal dahil oluş konularında farkındalığı artırmayı hedefleyen bu program, Prof. Dr. Ahmet Güneyli, Prof. Dr. Şenel Hüsnü Raman, Yrd. Doç. Dr. F. Sülen Şahin ve Uzm. Yasemin Taneri tarafından 4 modül şeklinde tasarlandı.

Eğitimler, LGBTİ+ konularıyla okul ortamında daha etkin bir şekilde başa çıkmak için öğretmenlere bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır. Programın tamamlanmasının ardından, bu alanda gönüllü eğitmen olmak isteyen öğretmenlerle ortak bir uzlaşı metni imzalandı.

Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Eğitimde Çeşitliliği Destekleme Programı” hakkında bilgi almak için haftanın 7 günü, 10.00 – 22.00 saatleri arasında +905428585847 numaralı Kuir Kıbrıs Derneği Dayanışma Hattı’yla veya [email protected] mail adresi üzerinden iletişime geçilebileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap