Kuran’ı Kerim’i yakan İsveçli Salwan Momika’nın Norveç’teki ölümüne dair söylentilerin ardından açıklama geldi!

İsveç’te Kuran’ı yakarak gündeme gelen Salwan Momika’nın Norveç’te ölü bulunduğu iddiası yalanlandı. Detaylar haberimizde!

Yayın: 12.04.2024 - 22:04

70 kez okundu

Kuran’ı Kerim’i yakan İsveçli Salwan Momika’nın Norveç’teki ölümüne dair söylentilerin ardından açıklama geldi!

Bir X platformu hesabı tarafından 2 Nisan 2024’te yapılan bir paylaşımda, İsveç’te Kuran’ı yakarak gündeme gelen Salwan Momika’nın Norveç’te ölü bulunduğu iddiası ortaya atıldı. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda bu iddianın doğru olmadığı ortaya çıktı.

Norveç ve İsveç kaynaklarında Salwan Momika’nın öldürüldüğüne dair hiçbir bilgi bulunmamaktadır. İsveç Göçmenlik Bürosu ve Oslo polisi tarafından yapılan açıklamalarda, böyle bir olayın gerçekleşmediği belirtildi.

Son yıllarda İsveç ve Danimarka gibi ülkelerde yaşanan Kur’an yakma olayları, ifade özgürlüğü ile dini inançlara saygı arasındaki çizgiyi test etmektedir. Bu tür olayların artmasıyla birlikte, özellikle müslüman topluluklardan tepkiler yükselmekte ve bu ülkelerde yasal düzenlemelerin olmaması eleştirilmektedir.

Fotoğraf: Gönderi 1.2 milyondan fazla görüntülenme ve 2 binden fazla paylaşım almıştı.

Salwan Momika, 2023 yılında İsveç’te iki kez Kur’an yakma eylemi gerçekleştirmiş ve bu nedenle sınır dışı edilme kararı alınmıştı. Ancak Norveç’e sığınma talebinde bulunan Momika’nın öldüğüne dair herhangi bir kanıt bulunmamaktadır.

Salwan Momika

Sosyal medyada yayılan söylentilere göre, Salwan Momika’nın Wikipedia maddesinde değişiklik yapılarak öldüğüne dair bilgilerin yer aldığı iddia edilmiştir. Ancak bu bilgilerin güvenilir olmadığı ve asılsız haberlerin sosyal medyada yayıldığı belirtilmektedir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap