Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 100’üncü doğum günü nedeniyle “Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş – Toros 100 Yaşında” anma programı düzenlendi

"Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın 100. Doğum Günü Anma Programı Gerçekleştirildi"

Yayın: 27.01.2024 - 15:26

74 kez okundu

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 100’üncü doğum günü nedeniyle “Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş – Toros 100 Yaşında” anma programı düzenlendi

Dün akşam, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 100. doğum günü dolayısıyla “Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş – Toros 100 Yaşında” anma programı düzenlendi. Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, EkoAvrasya Vakfı ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun iş birliğiyle gerçekleşen etkinlik, Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti.

Gecede yapılan konuşmalarda, Denktaş’ın Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde önemli bir rol oynadığı, prensipleri ve mücadelesiyle tüm Türk Dünyasına liderlik ettiği vurgulandı. GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Saygılı, Denktaş’ın Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak konuşmasını gerçekleştirdi.

EkoAvrasya Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, toplumda lider olarak öne çıkan isimlerin sayısının az olduğunu belirterek, Denktaş’ın prensipleri ve mücadelesiyle tüm Türk Dünyası için bir lider olduğunu ifade etti.

GAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Dr. Muharrem Özdemir, “Babam Denktaş” adlı kısa belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenerek, Denktaş’ın Kıbrıs Türkü’nün hak ettiği yaşamı sürmesi için bağımsız bir devlet kurma mücadelesi verdiğini vurguladı.

Denktaş Vakfı Başkanı Serdar Denktaş, Rauf Raif Denktaş’ın halkının haklarını koruyan, varlığını mücadele ruhuyla sürdüren bir lider olduğunu belirterek, Kıbrıs’taki Türk varlığının Denktaş’ın kurtuluş mücadelesi sayesinde olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Kıbrıs Türkü’nün, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın liderliğinde çizilen yolda ilerlediğini söyledi. Ataoğlu, Denktaş’ın Türk kimliğiyle övünülmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığıyla gurur duyulması gerektiğini vurguladı.

Etkinlikte, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Dr. Muharrem Özdemir’in yönetmenliğini üstlendiği “Babam Denktaş” adlı kısa belgesel sunuldu. Program, “Türk medeniyetlerinin yeryüzündeki ayak izleri” adlı senfonik Türk piyano uyarlamaları müzik dinletisi ve etkinliğe katkı sağlayanlara plaketlerin verilmesi ile sona erdi. Ayrıca, Denktaş’ın özel arşivinden seçilen 250’den fazla fotoğrafın yer aldığı sergi de etkinlikte gezildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap