Kuzey Kıbrıs turizminin İngiltere’de tanıtım fırtınası

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, 6-8 Kasım tarihleri arasında Londra'da gerçekleştirilen "World Travel Market" turizm fuarına katılarak tanıtım faaliyetlerine başladı.

Yayın: 07.11.2023 - 08:40

121 kez okundu

Kuzey Kıbrıs turizminin İngiltere’de tanıtım fırtınası

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yerli ve yabancı turizm sektör temsilcileriyle buluşmak üzere fuara katıldı.

Bakan Ataoğlu’na, KKTC İngiltere Temsilcisi Çimen Keskin ve Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Mine Emiroğlu eşlik etti.

Özel Görüşmelerle Türkiye ve Azerbaycan İle İşbirliği Sürdürüldü

Fuarda, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, KKTC standını ziyaret ederek, Kuzey Kıbrıs turizmi hakkında Bakan Ataoğlu ile görüşme fırsatı buldular.

Bakan Ataoğlu, Azerbaycan Turizm Bakan Yardımcısı Kanan Gasimov ile KKTC standında bir araya gelerek verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

Azerbaycan ile Güçlü İlişkilerin Altı Çizildi:

Ataoğlu, Azerbaycan ile kurulan sağlam ilişkilere dikkat çekerek, yakın gelecekte Azerbaycan ile iş birliği çalışmalarına imza atacaklarını belirtti.

WTM’nin 44. Yılı

Bu yıl 44. kez düzenlenen 2023 Dünya Turizm Fuarı (WTM), geçmiş yıllarda olduğu gibi Londra’nın Docklands bölgesindeki Excel fuar alanında gerçekleşiyor. 182 ülkeden yaklaşık 5,000 firmanın katıldığı fuarı 53,000 turizm profesyoneli ziyaret etmesi bekleniyor.

Modern Konseptli KKTC Standı

KKTC standı, bu yıl da ülke turizmini yansıtan görsellerle tasarlanmış modern bir konsept üzerinde tanıtılıyor. Ayrıca, dijital tanıtım araçlarından kare kod uygulaması da kullanılarak, akıllı telefonlar aracılığıyla ziyaretçilere tüm bilgilere anında erişim sağlanıyor.

Kültürel Lezzetler Sunumu

Turizm paydaşlarının katıldığı fuarda, ülkenin tanıtımının yanı sıra, özgün lezzetlerin ikramı da yapılarak, standı ziyaret eden misafirlerin kültürel tatları denemelerine fırsat sunuluyor.

Ataoğlu: “2024 Yılında Yükselişi Bekliyoruz”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İngiltere’de düzenlenen “World Travel Market Turizm Fuarı”nın kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Ataoğlu, bu yıl İngiltere pazarına daha fazla önem verdiklerini açıklarken, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği içinde gerçekleştirilen tanıtım filmlerinin İngiltere televizyonlarında ve internet sitelerinde yayınlanmasının ardından farklı tanıtım çalışmaları da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol gereği yeni tanıtım filmleri ve pazarlama yöntemlerini kullanacaklarını dile getiren Ataoğlu, Bakan Ersoy’a verdikleri destek için teşekkür etti.

Geçtiğimiz haftalarda Westfield Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen tanıtım etkinliği ile KKTC destinasyonunun tanıtımının yapıldığını belirten Ataoğlu, bu çalışmanın 2024 yılı için olumlu sonuçlar doğuracağını vurguladı.

Ataoğlu: “Yeni Ercan Havalimanı İle Büyük Gövdeli Uçakların İnişleri Başladı”

Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışıyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta Türk Hava Yolları’nın büyük gövdeli uçaklarının ülkeye seferler başlattığına dikkat çeken Ataoğlu, her gün bir büyük gövdeli uçağın KKTC’ye inmesinin beklendiğini ve bu hamlenin turizme önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Ayrıca, Sun Express’in de ülkeye uçuşlara başladığını hatırlatan Ataoğlu, yeni havayolu şirketleriyle görüşmelerin sürdüğünü ve yakın gelecekte yeni gelişmelerin beklendiğini açıkladı.

2024 Yılı İçin Büyük Beklentiler

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, yoğun çalışmalar sonucunda 2024 yılında Türkiye ve Avrupa’dan daha fazla turist beklediklerini ifade etti. Ayrıca, emeklerinden dolayı tüm turizm paydaşlarına teşekkür etti.

Ataoğlu ve Ersoy’un Görüşmesi

Fuarda, Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında yaklaşık 30 dakika süren bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede iki ülke arasında yürütülen turizm politikaları ve yeni projeler ele alındı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap