Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlükleri eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri yaptı

Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlükleri, dün gece eş zamanlı olarak asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirdi.

Yayın: 26.11.2023 - 13:26

80 kez okundu

Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlükleri eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri yaptı

Lefkoşa’daki denetimlerde, gece kulüpleri, eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler, pansiyonlar ve yoğun kalabalığın bulunduğu alanlar kontrol edildi. Denetimler sonucunda, ülkede ikamet izni olmadan ikamet eden 8 kişi tespit edilerek tutuklandı. Kapatma saatine uymayan bir işyeri işletmecisi hakkında yasal işlem başlatıldı ve kumarhaneye girmeleri yasak olan 20 kişi tespit edilerek yasal işlemler başlatıldı.

Lefkoşa’da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde ise 2979 araç sürücüsü kontrol edildi. Bu kontroller sonucunda 631 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilirken, 37 araç trafikten men edildi. Rapor edilen sürücüler arasında yasal hız sınırının üzerinde hızlı araç kullanma, alkollü içki etkisi altında araç kullanma, sürüş ehliyetsiz araç kullanma, cep telefonu ile araç kullanma, emniyet kemeri takmama ve sigortasız araç kullanma gibi suçlar bulunmaktadır.

Gazimağusa’da yapılan denetimlerde eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler, marketler, kahvehaneler ve gece kulüpleri kontrol edildi. İkamet izinsiz olarak ülkede bulunan bir kişi tutuklandı. Ayrıca, Dörtyol’da durdurulan bir araçta yapılan aramada hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak bir kişi tutuklandı. Kumarhanelerde yapılan denetimlerde de yasak olan 10 kişi tespit edilerek yasal işlemler başlatıldı.

Gazimağusa’daki trafik denetimlerinde 3620 araç sürücüsü kontrol edildi. Bu kontrollerde 555 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilirken, 1 sürücü tutuklandı ve 8 araç trafikten men edildi. Rapor edilen suçlar arasında yasal hız sınırını aşma, alkollü içki etkisi altında araç kullanma, sürüş ehliyetsiz araç kullanma, cep telefonu ile araç kullanma, emniyet kemeri takmama ve sigortasız araç kullanma bulunmaktadır.

Girne’de yapılan denetimlerde halkın yoğun olarak bulunduğu alanlar, eğlence mekanları, kahvehaneler ve pansiyonlar kontrol edildi. İkamet izinsiz olarak ülkede bulunan 5 kişi tutuklandı. Kumarhanelerde yapılan denetimlerde de yasak olan 21 kişi tespit edilerek yasal işlemler başlatıldı.

Girne’deki trafik denetimlerinde 1260 araç sürücüsü kontrol edildi. Bu kontrollerde 284 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilirken, 67 araç trafikten men edildi. Rapor edilen suçlar arasında yasal hız sınırını aşma, alkollü içki etkisi altında araç kullanma, sürüş ehliyetsiz araç kullanma, cep telefonu ile araç kullanma, emniyet kemeri takmama ve sigortasız araç kullanma bulunmaktadır.

Güzelyurt’ta yapılan denetimlerde bahis evleri, kahvehaneler, alkollü içki satışı yapılan yerler, eğlence mekanları ve yoğun kalabalığın bulunduğu alanlar kontrol edildi. Kapatma saatine uymayan bir işyeri işletmecisi hakkında yasal işlem başlatıldı. Ayrıca, alkollü içki ruhsatı olmadan alkollü içki tasarruf edip satışa sunan bir işletmeci hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Güzelyurt’taki trafik denetimlerinde 721 araç sürücüsü kontrol edildi. Bu kontrollerde 103 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilirken, 2 sürücü tutuklandı ve 4 araç trafikten men edildi. Rapor edilen suçlar arasında yasal hız sınırını aşma, alkollü içki etkisi altında araç kullanma, sürüş esnasında cep telefonu kullanma, sigortasız araç kullanma ve emniyet kemeri takmama bulunmaktadır.

İskele’de gerçekleştirilen denetimlerde eğlence mekanları ve yoğun kalabalığın bulunduğu alanlar kontrol edildi. Kumarhanelerde yapılan denetimlerde de yasak olan 10 kişi tespit edilerek yasal işlemler başlatıldı.

İskele’deki trafik denetimlerinde 500 araç sürücüsü kontrol edildi. Bu kontrollerde 73 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilirken, 2 sürücü tutuklandı ve 9 araç trafikten men edildi. Rapor edilen

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap