Lefkoşa Surlariçi’nde kavga çıkaran genç çete üyeleri gözaltında

Lefkoşa Surlariçi’nde yaşanan çatışma, bölgede korku ve dehşet yarattı. Genç çete üyelerinin karıştığı kavgada, polis zor anlar yaşadı.

Yayın: 24.02.2024 - 21:15

247 kez okundu

Lefkoşa Surlariçi’nde kavga çıkaran genç çete üyeleri gözaltında

Lefkoşa Surlariçi’nde yaşanan çatışmalar, bölgedeki huzur ve güvenlik endişelerini arttırıyor. Perşembe akşamı Zahra Sokak’ta patlak veren kavga, çevredeki esnaf ve vatandaşlar arasında büyük bir korku ve dehşet yarattı.

Zahra ve Tanzimat sokak’ta taşlı ve sopalı gençlerin karıştığı kavgada, sandalyeler ve masalar havada uçuştu. Tahmini 150 kişinin karıştığı bu olayda, polis güçleri müdahale etmekte zorlandı. Olaya karışan gençlerin çoğunun yaşlarının 17 ile 22 arasında olduğu belirtiliyor.

Olayın vahametini daha da artıran bir gerçek ise, karışan gençlerin uyuşturucu ticareti, gasp, ruhsatsız silah taşıma ve haraç toplama gibi suçlardan sabıkalı olmaları.

Polis, olaya müdahale etmeye çalışırken, çetelenmiş grup içindeki gençleri kontrol altına almakta zorlandı. Surlariçi bölgesindeki huzursuzluk ve suç olayları endişe verici bir boyuta ulaşmış durumda.

Lefkoşa Emniyeti, olayın ardından ciddi bir soruşturma başlattı. Şu ana kadar, olayla bağlantılı olduğu belirlenen 14 kişi tutuklandı.[(E-21), A.H.(E-21), S.G.(E-21), M.H.(E-23), İ.H.(E-34), O.H.(E-17), C.H.(E-25), E.S. (E-19), M.C.K.(E-23), H.K.(E-19), M.T.H.(E-21), Ş.D.(E-21), E.S.K.(E-21), E.A.(E-19)]

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı yaşanan olay sonrasında şunları dedi:

“Akşam Zahra’da olanlar basit kavga konuları değil, ülkenin her alanında olduğu gibi mafyacıklaşmış grupların güç egzersizleri, daha önce defalarca suça karışmış aynı isimlerin dönüp dolaşıp yaratılan değerleri kendi menfaatlerine evrime çabaları, biz buraları kolay yaratmadık, kolay da kaybetmeyeceğiz.

Bu konularda evet her kurumla işbirliği yapacağız ama kendi önlemelerimizi de alacağız, bu grupları besleyen işletmeler de bundan nasibini alacaksa alacak.

Ülkeyi getirdiğiniz nokta her alanda kaos, biz sizin düzeninizin parçası değiliz, biz tırnaklarımızla yarattık Surlariçi’nin geldiği noktayı sizin düzeninize de heba etmeyeceğiz.”

Polis yetkilileri, olayın detaylarını araştırmaya devam ediyor ve Surlariçi bölgesindeki güvenlik önlemlerini artırmaya çalışıyor. Ancak, bölgedeki çetelerin giderek artan tehdidi karşısında polis güçlerinin yetersiz kaldığı endişesi devam ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap