L’Oréal mirasçısı Françoise Bettencourt Meyers dünyanın ilk 100 milyar dolarlık kadını oldu

L’Oréal güzellik imparatorluğunun mirasçısı olan Françoise Bettencourt Meyers, Bloomberg Billionaires Index’e göre dünyada 100 milyar doların üzerinde servete sahip olan ilk kadın oldu.

Yayın: 12.02.2024 - 20:00

224 kez okundu

L’Oréal mirasçısı Françoise Bettencourt Meyers dünyanın ilk 100 milyar dolarlık kadını oldu

Bettencourt Meyers’ın serveti, L’Oréal S.A. hisselerindeki artış sayesinde 100 milyar dolar bariyerini aşarak ve Bloomberg’e göre Perşembe günü net değeri 100.1 milyar dolara ulaştı.

70 yaşındaki Bettencourt Meyers ve ailesi, dedesi tarafından 1909’da kurulan L’Oréal’in %35 ile en büyük hissedarı konumunda.

Bettencourt Meyers, aynı zamanda dünyanın en zengin kadını ve annesi Liliane Bettencourt’un 2017’de ölümünün ardından miras olarak onlarca milyar dolarlık serveti, malikaneler gibi varlıkları devraldı. Miras devralışı, zamanında aile içinde büyük bir anlaşmazlığa sebep olmuştu.

Françoise Bettencourt Meyers, Fransa’nın en zengin kadını Liliane Bettencourt’un istismarı ile suçlanan on kişinin yargılandığı davada ikinci gün için oğulları Nicolas(Sağ) ve Jean-Victor(Sol) ile birlikte 27 Ocak 2015’te Bordeaux’daki Mahkeme Sarayı’na gelirken.

İşlerden geri çekilmiş biri olarak bilinen Bettencourt Meyers, günlerini evinde kitap okuyarak veya piyano çalarak geçiriyor. Vanity Fair’in 2017’de bildirdiğine göre, iki kitabın da yazarıdır: Kutsal Kitap’ın beş ciltlik bir çalışması ve Yunan tanrılarının soy ağacı.
Şu anda dünyanın ikinci en zengin kadını ise Amerikalı Alice Walton, başka bir perakende imparatorluğunun mirasçısı: Walmart. Walton’ın serveti henüz 70 milyar dolar.

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton kurucusu, başkanı ve CEO’su Bernard Arnault.

Bettencourt Meyers’ın serveti 100 milyar dolarlık kilometre taşına ulaşsa da, dünyanın en zengin 12. kişisi olmasına rağmen, serveti hala diğer Fransız perakende mogulü Bernard Arnault’un gerisindedir.
LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton’un kurucusu Arnault, Elon Musk’tan sonra dünyanın ikinci en zengin kişisi olma konumunda ve net değeri 179 milyar dolardır.

L’Oréal hisseleri Perşembe günü 451.30 avro ile %0.6 yükseldi. Hisse senedi yıl başından bu yana %35 arttı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap