LTB’de yeni toplu iş sözleşmesi imzaladı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES) arasında imzalanan 2024-2025 toplu iş sözleşmesi, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve BES Başkanı Mustafa Yalınkaya tarafından gerçekleştirildi.

Yayın: 02.02.2024 - 15:44

87 kez okundu

LTB’de yeni toplu iş sözleşmesi imzaladı

Sözleşme kapsamında yapılan açıklamalara göre, Belediyeler Yasası’nın belediyelere mağduriyet yarattığına vurgu yapıldı, ve belediyelere ek gelir getirecek düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtildi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, çalışanlara teşekkür ederek, toplu iş sözleşmesinin performanslarını artıracağına inandığını ve Lefkoşa halkına daha iyi hizmet sağlama konusundaki kararlılıklarının devam edeceğini ifade etti. Harmancı, hayatın ucuzlaması için atılan adımlara da değinerek, LTB Meclisinin hizmet resmini yüzde 25’ten yüzde 21’e indirme kararının alındığını açıkladı.

Ekonomik akıl ve kararlı çalışmalar sonucunda konutlar için hizmet resminde indirime gidilebileceğini belirten Harmancı, Belediyeler Yasası’nın LTB için mağduriyet yarattığını ifade ederek, 2022 yazında sundukları önerilerin masada olduğunu ve bu önerilerin dikkate alınması durumunda daha etkin hizmeti daha ucuza verebileceklerini söyledi. Öneriler arasında, Güney Kıbrıs’taki araç sigortalarının yüzde 10’unun belediyeye aktarılması, yabancı öğrencilerden alınacak ek ücretler ve emlak vergilerinde vergi adaletinin sağlanması gibi maddeler bulunmaktadır.

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya ise, 2014’te belediyeyi devralan yönetimle birlikte belediyenin sürdürülebilmesi ve emekçilerin haklarının korunması konusunda önemli adımlar atıldığını belirtti. Ancak, değiştirilen yasaların LTB’nin mağduriyetine neden olduğunu ve hükümetten bu yasaların tekrar ele alınarak daha gerçekçi, somut kararlarla tüm belediyeleri mutlu edecek bir şekilde düzenlenmesini talep etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap