Lukaşenko: “Şimdi müzakereler yapılmazsa Ukrayna’nın varlığı sona erebilir”

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, İstanbul'da yapılan anlaşma ile Rusya ve Ukrayna arasında barış müzakerelerinin başlatılabileceğini ifade ederek, "Eğer şimdi müzakereler başlamazsa, Ukrayna zaman içinde bağımsızlığını kaybedebilir ve varlığı sona erebilir. Bugün Ukrayna'nın barışa ihtiyacı var." dedi.

Yayın: 25.04.2024 - 15:46

36 kez okundu

Lukaşenko: “Şimdi müzakereler yapılmazsa Ukrayna’nın varlığı sona erebilir”

Lukaşenko, Belarus Halk Meclisi toplantısının ikinci gününde yaptığı konuşmada ulusal güvenlik konsepti ve yeni askeri doktrini değerlendirdi.

ABD’nin Belarus ve Rusya’ya karşı sürekli saldırgan bir dil kullandığını belirten Lukaşenko, NATO’nun kendilerine karşı düşmanlık seviyesini artırdığını dile getirdi.

Lukaşenko, NATO ülkelerinin savunma harcamalarının rekor seviyeye ulaşacağını ve Brüksel’in acil müdahale kuvvetlerini artırarak Baltık ülkelerinin hava sahasını korumaya yönelik operasyonları askeri faaliyete dönüştürmeye karar verdiğini vurguladı.

ABD’nin asıl hedefinin Avrupa’yı zayıflatmak olduğunu belirten Lukaşenko, ABD’nin Avrupa Birliği’ne Ukrayna’daki savaşı yüklemeye çalıştığını ifade etti. Lukaşenko, ABD’nin Avrupa’yı zayıflatmak için Rusya ile mücadele ettiğini ve Pasifik Okyanusu’nda Çin’e karşı da rekabet ettiğini söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasında barış müzakereleri için en uygun zamanın geldiğini belirten Lukaşenko, İstanbul’da yapılan anlaşmalarla müzakerelere başlanabileceğini dile getirdi.

Lukaşenko, müzakerelerin başlaması gerektiğini ve tarafların kabul edilmeyecek tekliflerde bulunmaması gerektiğini vurgulayarak, Ukrayna’nın barışa ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap