Mağusa Türk Gücü, 5 yıl üst üste şampiyon olarak Kıbrıs Türk futbol tarihine geçti!

MTG, 5 sene üst üste şampiyon olarak unutulmaz bir başarıya imza attı. Baf Ülkü Yurdu ise bu dönemde BTM’ye düşerek yeni bir döneme adım attı.

Yayın: 02.05.2024 - 22:33

58 kez okundu

Mağusa Türk Gücü, 5 yıl üst üste şampiyon olarak Kıbrıs Türk futbol tarihine geçti!

Mağusa Türk Gücü (MTG), Kıbrıs Türk futbol tarihinde eşine az rastlanır bir başarıya imza attı. Süper Lig’de 5 sene üst üste şampiyon olarak adını altın harflerle yazdıran MTG, futbol sahnesinde unutulmaz bir yere sahip oldu.

mtg
Fotoğraf: MTG A takımı 2022 / TRT Spor

Ülkemiz futbolunda benzersiz bir başarıya imza atan Baf Ülkü Yurdu (BÜY) ise zorlu bir dönemden geçiyor. 1986-1990 yılları arasında dört yıl üst üste şampiyon olan BÜY, bu sezon birinci ligden bölgesel terfi müsabakalarına (BTM) düşerek tarihinde ilk kez bu ligde mücadele edecek.

Fotoğraf: BÜY A takımı 1986-1989 / Girneli Gazetesi

MTG’nin üst üste elde ettiği başarılar, kulübün ne denli güçlü bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyuyor. Bu süreçte sergiledikleri performansla futbolseverlerin gönlünde taht kuran MTG, Kıbrıs Türk futbolunun değişmez bir parçası haline geldi.

BÜY ise zorlu bir süreçten geçerek yeni bir döneme adım atıyor. Geçmişte elde ettiği şampiyonluklarla anılan BÜY, şimdi ise BTM’de mücadele ederek yepyeni bir başlangıca hazırlanıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap