Maliye Bakanı Berova, Alüminyum Doğramacılar Birliği Derneği’ni ve sektör temsilcilerini kabul etti

Maliye Bakanı Özdemir Berova, ülkenin ekonomik büyümesini ve sosyal kalkınmasını desteklemek amacıyla yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, yerli üretime ve üreticilere destek sağladıklarını ifade etti.

Yayın: 15.02.2024 - 15:46

67 kez okundu

Maliye Bakanı Berova, Alüminyum Doğramacılar Birliği Derneği’ni ve sektör temsilcilerini kabul etti

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Alüminyum Doğramacılar Birliği Derneği Başkanı Ediz Taşkınçay ve beraberindeki sektör temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Berova, sektörün sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Taşkınçay, yerli üretimin rekabet gücünün artması için altyapının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle alüminyum doğrama kapı, pencere, duş kabini üretiminde kullanılan eloksal alüminyum profillerin ve bombeli camların ülke içinde üretilememesi nedeniyle ithal edilirken fon uygulamasına tabi olduklarını hatırlattı. Yerli üreticilerin bu durumdan mağdur olduğunu ifade eden Taşkınçay, fonların kaldırılması talebinde bulunurken, ayrıca ithal alüminyum doğrama kapı, pencere, hazır duş ve kabinlere fon uygulanması gerektiğine inandığını belirtti.

Taşkınçay, kaçak iş gücü ve ekonomik sıkıntıların da sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayarak, bu konuda iş birliği talep etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap