Maliye Bakanı Berova gümrük işlemlerinin daha hızlı olacağını söyledi

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gümrüklerinde ticaret işlemlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Yayın: 25.01.2024 - 20:16

70 kez okundu

Maliye Bakanı Berova gümrük işlemlerinin daha hızlı olacağını söyledi

Berova, Dünya Gümrük Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye ile gümrük alanında iş birliğini öngören bir protokol imzaladıklarını ve bu protokol sayesinde iki ülke gümrüklerindeki ticaret işlemlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Ayrıca, kayıt dışı ticaretin ve vergi geliri kaybının engelleneceğini vurguladı.

Berova, mesajında “Dünya Gümrük Günü”nü kutlayarak, limanlarda personel ve araç eksikliklerini gidermek adına önemli adımlar attıklarını da belirtti.

2023 Ekim’inde Ankara’da gerçekleştirdikleri resmi temaslar sonucunda gümrük otomasyon sisteminin güçlendirildiğini ve bugün itibariyle tüm gümrük sahalarında otomasyon sistemine geçildiğini açıklayan Berova, ayrıca mevcut sistemin hızlandırıldığını ifade etti.

Ayrıca, Türkiye Ticaret Bakanlığı’nın hibesiyle Girne ve Gazimağusa limanlarına 2024 yılı bitmeden iki yeni teknoloji X-ray cihazı monte edeceklerini belirten Berova, bu sayede bütünsel bir gümrük güvenliğinin sağlanmış olacağını söyledi.

Berova, gümrük işlemlerinin ekonomiye katkısı yanında, ülke huzuru, güvenliği, sağlığı, çevre ve tüketiciler için de önemli ve kritik olduğunun farkında olduklarını kaydederek, “Temel amacımız, ülkemizi güvenlik, ekonomi ve toplum sağlığına yönelik tehlikelere, yasa dışı insan ve eşya giriş-çıkışlarına karşı korumaktır” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap