Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 12.06.2024 - 17:28
Güncelleme: 12.06.2024 - 18:27
248 kez okundu
Maliye Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, bu anlaşma Maliye Bakanı Özdemir Berova ile Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından imzalandı.
Bu anlaşma ile, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı arasında kaçakçılıkla mücadele alanında işbirliği ve tecrübe paylaşımı sağlanacak. Ayrıca, ticaretin güvenliğinin artırılması ve deneyimlerin paylaşılması amaçlanıyor. Bu çerçevede, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 2 adet mobil X-Ray tarama sistemi hibe edilecek.
Aynı törende, Maliye Bakanı Özdemir Berova ile Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, daha önce yürürlüğe giren ve ticari işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan “2023 Yılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması”nı ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında KKTC Narenciye Sektöründe İleri Meyve İşleme, Donmuş ve Soğuk Depolama Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesinin Uygulanması Hakkında Mutabakat Zaptı”nı imzaladılar.
Bu protokoller çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında soğuk ve donmuş muhafaza odaları inşa edilecek, meyve suyu konsantresi üretim kapasitesi artırılacak, güneş enerji sistemi kurulacak ve yeni ürünlerin ileri işleme yatırımları gerçekleştirilecek.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.