Maliye Bakanı Özdemir Berova, Belediyeler Birliği’ni kabul etti

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Yayın: 02.11.2023 - 18:19

103 kez okundu

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Belediyeler Birliği’ni kabul etti

Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre, Bakan Berova, görüşme sırasında yaptığı konuşmada, pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı ve bölgedeki diğer olaylar nedeniyle petrol ve maden fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığını, bu artışların artan enflasyona yol açtığını ve bu nedenle ek bütçe ihtiyacının doğduğunu belirtti. Bu ihtiyacın karşılanması için çalışmaların sürdüğünü ve belediyelere ek katkı sağlandığını ifade etti.

Ayrıca, Berova, bu ay içinde belediye katkılarının yeni bir fiyatlandırma üzerinden ödendiğini ve bu miktarın yıl sonuna kadar belediyelere aktarılması için Maliye Bakanlığı’nın yoğun bir çaba sarf ettiğini vurguladı.

Berova ayrıca, devletin maaş ve maaş nitelikli ödemeler dışında birçok taahhüdü olduğunu ve bu taahhütlerin nakit akışını zaman zaman zorlaştırabileceğini belirtti. Ancak yerel yönetimlerin acil ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bir ödeme planı hazırlamak için bürokratlarının büyük bir çaba içinde olduğunu ekledi.

Belediyelerin araç sıkıntısıyla ilgili olarak Berova, bu sorunun bir proje çalışması gerektirdiğini ve böyle bir çalışmanın yapılmasının yanı sıra Maliye Bakanlığı’nın mali etkisini de değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap