Maliye Bakanı Özdemir Berova limanların önemini bir kez daha vurguladı

Maliye Bakanı Özdemir Berova, limanların önemine vurgu yaparak, gelir azaltıcı yöntemlere gitmemenin yasal bir görev olduğunu belirtti.

Yayın: 08.11.2023 - 10:22

85 kez okundu

Maliye Bakanı Özdemir Berova limanların önemini bir kez daha vurguladı

Berova ayrıca, 2022-2023 döneminde işe alınan geçici işçi ve sözleşmeli personel rakamlarını paylaştı ve iç ve dış borç stoğu hakkında açıklamalarda bulundu.

Limanların özelleştirilmesi konusunda net bir karar almadıklarını söyleyen Berova, konuyu Bakanlar Kurulu’nda tartışacaklarını ve en uygun yöntemi belirleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mersin Limanı’ndaki özelleştirme sürecini incelediklerini ve bu modelin binaların yenilenmesi, temizlik ve diğer hizmetlerin özelleştirme şirketine ait olduğu bir model olduğunu belirtti.

Berova ayrıca, 2022 yılında 100 geçici ve 120 sözleşmeli personelin istihdam edildiğini, 2023 yılında ise 146 geçici işçi, 95 mevsimlik işçi ve 43 sözleşmeli personelin istihdam edildiğini paylaştı. İşe alınanların isimlerini açıklamayacağını ancak kriterlerin net olduğunu belirtti.

Ayrıca, Berova geçici memur alımının önlenmesi için yasal düzenlemeler önerdiğini ancak karşı çıkanlar nedeniyle bu düzenlemelerin yapılamadığını söyledi ve gelecekte böyle bir düzenlemeyi destekleyeceğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap