Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, 1 Mayıs'ın birleştirici gücünü vurgulayarak, adil ve eşit bir geleceğe doğru ilerleyen çözüm ve barışın temennisiyle "sorunun değil çözümün parçası olma" taahhüdünü dile getirdi.

Yayın: 30.04.2024 - 08:42

31 kez okundu

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Maviş, yazılı açıklamasında, adanın her iki tarafında yaygınlaşan toplumları karşı karşıya getirme politikalarına, hoşgörüsüzlüğe, yabancı düşmanlığına, şiddet kültürüne, özgürlüklerin ihlaline ve şovenizme karşı en etkili cevabın, iki toplumun birlikte omuz omuza durması olduğunu belirtti.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda, barışa olan kararlılıklarını, ortak bir vatan özlemi ve toplumsal varoluş mücadelesiyle birlikte ifade edeceklerini dile getiren Maviş, siyasi eşitlik temelinde kapsamlı, adil, iki toplumlu ve iki kesimli federal çözüm için resmi müzakerelerin başlamasını ve güven arttırıcı önlemlerin teknik komiteler aracılığıyla ele alınmasını yeniden talep etti.

Maviş, çözümsüzlüğün yarattığı belirsizliklerle başa çıkabilmek için, yeni neslin “barış” idealine daha fazla katkı sağlamasının ve liderlerin aksine iki toplumun yakınlaşmasına ivme kazandıracağına inandığını belirtti. “Sorunun değil çözümün parçası olma” siyasetini sürdüreceklerini vurguladı.

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, “Kıbrıs sorunu, bizlere sorunu yaratanlar tarafından miras bırakılmıştır” diyerek, bu mirasın her iki topluma gözyaşı ve bölünme getirdiğini, ancak 2004 ve 2017’de gerçekleşen birleşme adımlarının heba edildiğini ifade etti.

Toplumlar arası barışı güçlendirmek için kurumsal ortaklarla iş birliği yapacaklarını belirten Maviş, şunları ekledi: “Savaşın acılarını tatmış toplumlar olarak, barışın değerine olan inancımızı pekiştirerek, gelecekteki ortak hedefimiz olan bizi bir araya getirecek kadar büyük ve bölünmez bir Kıbrıs için çalışacağız. 1 Mayıs’ın, adil ve eşit bir gelecek inşa etmek için birleştirici gücünü kutluyor, İşçi ve Emekçinin Mücadele Günü’nü selamlıyoruz.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap