Mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” yapılacak

"Çevre Dairesi ve Gençlik Federasyonu İş Birliğiyle Gerçekleşecek "Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu" Başlıyor

Yayın: 18.04.2024 - 12:33

24 kez okundu

Mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” yapılacak

Çevreye duyarlılığı artırmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın himayesinde, Mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” düzenlenecek.

Her Cumartesi günü farklı ilçelerde gerçekleştirilecek olan maraton, Çevre Dairesi ve Gençlik Federasyonu’nun iş birliğiyle organize edilecek.

Etkinlikler, 4 Mayıs’ta Girne, 11 Mayıs’ta Lefkoşa, 18 Mayıs’ta Mağusa ve 25 Mayıs’ta Güzelyurt-Lefke bölgelerinde yer alacak.

Ekipler arasında “en fazla çöp toplayanlar” ile “en fazla geri dönüştürülebilen çöp toplayanlar” ve “en fazla cam toplayanlar” ödüllendirilecek.

Toplamda 40 bin TL’lik ödül, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Girne Antik Liman’da düzenlenecek olan ödül töreniyle sahiplerine verilecek.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, gençlerin çevreye olan duyarlılığının takdire şayan olduğunu belirtti. Ataoğlu, çevre temizliğinin sağlanması ve bilincin artması için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı.

Çevre Dairesi’nin sivil toplum ve yerel yönetimlerle yaptığı çalışmalar ve çevre derslerinin müfredatlara eklenmesiyle çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren aşılanmaya çalışıldığını söyledi. Ayrıca tek kullanımlık ürünler ve poşetlerin yasaklanacağını da duyurdu.

Gençlik Federasyonu Başkanı Mustafa Özbilgehan ise projenin amacının çevre bilincini artırmak ve toplumsal duyarlılığı güçlendirmek olduğunu belirtti. Etkinliğe tüm gençleri davet etti.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç da etkinliğe katkı koyanlara teşekkür ederek, gençlerle gerçekleştirilen bu projeyle mutlu olduklarını ifade etti.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap