Meclis Başkanı Töre: “İsias Otel davasında suçlular, en ağır cezayı almalı”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, depremin birinci yılında yaptığı açıklamada, “53 binden fazla insanımız ve Şampiyon Meleklerimizi kaybettiğimizi biliyoruz.

Yayın: 05.02.2024 - 10:44

257 kez okundu

Meclis Başkanı Töre: “İsias Otel davasında suçlular, en ağır cezayı almalı”

En büyük beklentimiz, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremin ardından İsias Otel’de gerçekleşen trajedinin sorumlularının hak ettikleri cezayı almasıdır” dedi.

Meclis tarafından yapılan açıklamaya göre Töre, “asrın felaketi” olarak nitelendirdiği depremin birinci yıl dönümünde, 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde hayatını kaybedenleri, özellikle 49 KKTC vatandaşını ve “Şampiyon Melekleri” anma gerekliliğine vurgu yaptı.

Töre, depremin yarattığı acının büyük olduğunu belirterek, birçok ailenin acılarını katlayarak yaşadığını, anne ve çocukların birlikte hayatını kaybettiği, iki kardeşin ise aynı binanın enkazı altında yaşamını yitirdiği gerçeğine dikkat çekti. Bu olayın ömür boyu tarifsiz bir acı bırakacağını ifade etti.

“Giden canların geri gelmeyeceğini” vurgulayan Töre, İsias Otel’in yapısal sorunları nedeniyle çöktüğünün belgelerle ortaya çıktığını ve bu trajedinin sorumlularının adalete hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

Töre, sağlam binaların deprem ve sonrasında can kayıplarını en aza indirebileceğini belirterek, bu konunun kendilerini doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.

“Bize bir daha böyle bir acı yaşatmamasını diliyoruz” diyen Töre, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelere başsağlığı diledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap