Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi'nin İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, bugün saat 10.00'da bir araya geldi.

Yayın: 24.04.2024 - 16:01

27 kez okundu

Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

Meclis Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Komite, bugünkü toplantısında “Atatürk Öğretmen Akademisi Kuruluş (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları)(Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Tasdik Memurları Yasa Tasarısı” üzerinde çalıştı.

Toplantı, UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak’ın başkanlığında gerçekleşti ve Komite Başkan Vekili Filiz Besim, Komite Üyesi CTP Milletvekili Devrim Barçın, Komite Üyeleri UBP Milletvekilleri Ahmet Savaşan ve Ziya Öztürkler de katıldı.

İlk olarak, Komite, “Atatürk Öğretmen Akademisi Kuruluş (Değişiklik) Yasa Tasarısı” üzerinde çalıştı ve tasarının ikinci okumasını gerçekleştirdi. Ancak tasarının ivediliği olmadığı için üçüncü okuması bir sonraki toplantıya bırakıldı.

Toplantıya, Millî Eğitim Bakanlığı, Personel Dairesi, Atatürk Öğretmen Akademisi ve KTÖS temsilcileri davet edilerek görüşleri alındı.

Daha sonra, Komite, “Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları)(Değişiklik) Yasa Tasarısı” üzerinde çalıştı ve tasarının üçüncü okumasını tamamlayarak oy birliğiyle Genel Kurul’un gündemine aldı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri de toplantıya davet edilerek konuyla ilgili görüşlerini sundular.

Son olarak, Komite, gündemindeki “Tasdik Memurları Yasa Tasarısı”nın madde madde görüşmesini tamamladı. Ancak bu tasarıyla ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda sürdürecek.

Toplantıya, Maliye Bakanlığı, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kıbrıs Türk Tasdik Memurları Derneği yetkilileri de davet edilerek görüşleri alındı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap