Meclis’te Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın bütçesi oy çokluğuyla geçti

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda, 287 milyon 653 bin 100 TL'lik Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın 2024 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Yayın: 19.12.2023 - 22:13

137 kez okundu

Meclis’te Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın bütçesi oy çokluğuyla geçti

Aynı şekilde, Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü’nün 2024 bütçesi de oy çokluğuyla Meclis’ten geçti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçesine yönelik görüşmelerde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilleri Ürün Solyalı, Erkut Şahali ve Armağan Candan eleştirilerde bulundu. Solyalı, bütçenin düşüklüğünü vurgulayarak enerji, AR-GE ve ekonomik vizyon konularında yeterli çalışmaların yapılamayacağını ifade etti. Şahali, bütçenin azlığına dikkat çekerek bakanlıkların maaş giderlerine ayrılan bütçelerin vazifelerin yerine getirilmesini zorlaştırdığını belirtti ve giderlerin azaltılması gerektiğini ifade etti. Candan ise gençlerin iş bulamadığı, evlenemediği ve ev sahibi olamadığı bir ortamda umutsuzluğun yaygınlaştığını dile getirdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, bütçenin az olmasına rağmen bakanlık olarak ellerinden geleni yaparak önemli işlere imza atmaya çalıştıklarını ifade etti. Akaryakıt fiyatları ve döviz kuru artışına rağmen halkın etkilenmemesi için alınan tedbirleri sıraladı. Amcaoğlu, bakanlığın ülkenin ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak çalışmalar yaptığını ve projeler ürettiğini belirtti.

Bütçe görüşmeleri sonunda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın 2024 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Daha sonra, Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü’nün 2024 bütçesi de oy çokluğuyla Meclis’ten geçti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap