Meclis’te “Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi (Değişiklik) Yasa Tasarısı” görüşülüyor (5)

Meclis oturumunda, "Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi (Değişiklik) Yasa Tasarısı" görüşülüyor ve CTP Milletvekili Doğuş Derya, verginin toplanma ve harcanma şeklinin sosyal devlet ilkesini yansıttığını belirtiyor.

Yayın: 22.04.2024 - 20:42

60 kez okundu

Meclis’te “Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi (Değişiklik) Yasa Tasarısı” görüşülüyor (5)

Ekonomik krizde gelir toplanmasının hedeflerinin adaletli olması gerektiğini savunuyor, vergi indirimlerini eleştiriyor ve temel gıda ürünlerinde KDV azaltılması yerine şans oyunları vergisinin azaltılmasını eleştiriyor.

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, tasarının gündeme alınmasını eleştiriyor ve kumarhanelerin vergi indirimlerini eleştiriyor. Şans oyunları vergisi ile ilgili vergi kaçırma iddialarına da dikkat çekiyor.

CTP Milletvekili Ürün Solyalı, hükümetin büyük şirketlere ayrıcalıklı muamele yaptığını ve vergi politikalarının adaletsiz olduğunu ifade ediyor. Yasaya oy verecek vekillere toplum yararı açısından düşünmeleri çağrısında bulunuyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, eleştirilere yanıt veriyor ve ekonominin kötü yönetilmediğini savunuyor. Güney’den Kuzey’e geçişlerde azalma olmadığını ve reel sektörde çalışan sayısının arttığını belirtiyor.

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’ye girişlerle ilgili açıklamalar yapıyor ve Türkiye’nin yanıt verme zorunluluğunun olmadığını ifade ediyor.

Maliye Bakanı Özdemir Berova, muhalefetin yasayı çarpıttığını ve vergi indirimlerinin gerçekleşmediğini belirtiyor. Şans oyunları vergisinin önemine vurgu yapıyor ve gelecek yıllarda vergi gelirlerinin artacağını öngörüyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap