Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 28.01.2025 - 14:24
Güncelleme: 28.01.2025 - 15:24
2256 kez okundu
Parkın açılışı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 101. doğum günü olan 27 Ocak’ta gerçekleşti.
Bornova’da Denktaş Anısına Park Açılışı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törene, Denktaş ailesi, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Lapta-Alsancak-Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkanı Fırat Ataser, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kıbrıslı Türk siyasetçi Serdar Denktaş ve torunu, ayrıca LTB Hukuk ve İletişim Şube Amiri Gizem Bahri Soydan katıldı.
Harmancı’dan Denktaş’a Vefa Konuşması
Açılış töreninde konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Türk toplumundaki tarihi rolüne dikkat çekti. Harmancı, Denktaş ile farklı siyasi görüşlere sahip olduklarını belirterek, “Ancak Kıbrıslı Türklerin azınlık olmadan, eşitlik ve özgürlük içinde bir yaşam sürdürmesi konusunda aynı ortak değerleri paylaştık.” ifadelerini kullandı.
İzmir’de İş Birliği Görüşmeleri
Harmancı, İzmir ziyaretinde Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi ile birlikte Bornova çarşısını gezerek bölge halkıyla bir araya geldi. Ayrıca İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile Lefkoşa ve İzmir arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile de bir araya gelen Harmancı, iki şehir arasında daha güçlü ilişkiler kurmak ve ortak projeler geliştirmek için görüşmeler gerçekleştirdi.
Bu ziyaretler, Lefkoşa ve İzmir arasındaki bağları daha da güçlendirmek adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.