Merit Otellerinden eğitime katkı

Merit Otelleri, ülkenin geleceği için çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla geniş kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Yayın: 14.11.2023 - 08:32

77 kez okundu

Merit Otellerinden eğitime katkı

Mine Gürses, Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü, ve Aziz Korkmaz, Merit Otelleri Dijital Pazarlama Direktörü, düzenlenen basın toplantısında proje detaylarını paylaştı.

Sosyal sorumluluk projesi, Girne’nin batısında bulunan 8 okulun altyapısının iyileştirilmesi, eksik eğitim araç-gereçlerinin tamamlanması ve modernleştirilmesiyle ilgili iki aşamalı bir yaklaşımla gerçekleşiyor. Mine Gürses, proje kapsamında Karaoğlanoğlu İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Lapta İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, Tepebaşı İlkokulu, Lapta Anaokulu, Alsancak Anaokulu ve Lapta Yavuzlar Lisesi’nin acil ihtiyaçlarının Merit Otelleri tarafından karşılanacağını vurguladı.

Gürses, projenin ikinci ayağında öğrencilerin spor, kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, yıllardır giderilemeyen okul altyapı sorunlarına çözüm getirilerek basketbol sahası inşası, spor sahasının kapatılması, tuvaletlerin yenilenmesi ve oyun alanlarının yapay çimle düzenlenmesi gibi büyük projelerin hayata geçirildiğini açıkladı.

Mine Gürses, projenin eğitim kalitesini artırmak için okullara projeksiyon, internete bağlanabilen televizyon, printer, toner ve güvenlik kameraları gibi birçok ihtiyacı karşılayarak öğrencilere daha sağlıklı bir öğrenim ortamı sağlamayı hedeflediğini ifade etti. Lapta Yavuzlar Lisesi’nin ücretsiz su temini hedefine yönelik olarak da arıtma sistemi kurma çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

Merit Spor Oyunları kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi veren Gürses, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi onayıyla belirlenen 9 etkinlikte öğrencilerin bir araya geleceğini ve bu yılın başlangıcını Cumhuriyet Koşusu ile yapacaklarını açıkladı. Etkinlikler arasında futbol, basketbol ve satranç turnuvaları gibi çeşitli spor etkinlikleri yer alacak.

Öğrencilerin yaratıcılığını teşvik eden etkinliklerin de gerçekleştirileceğini belirten Gürses, resim festivali, kompozisyon yarışması, tiyatro, halk dansları ve çocuk festivalleri gibi aktivitelerle öğrencilere farklı alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı sunacaklarını ifade etti. Lapta Anaokulu, Alsancak Anaokulu, Karşıyaka İlkokulu ve Karaoğlanoğlu İlkokulu anasınıflarını kapsayan etkinliklerin organizasyonuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap