Mete Adanır, ölümünün 35. yılında mezarı başında anıldı

Samsunspor'un eski futbolcusu Mete Adanır, futbol kariyeri sırasında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmesinin 35. yılında kabri başında düzenlenen bir törenle anıldı.

Yayın: 20.01.2024 - 19:07

75 kez okundu

Mete Adanır, ölümünün 35. yılında mezarı başında anıldı

Lefkoşa’da saat 10.30’da gerçekleşen anma törenine, CTP Milletvekili Sami Özuslu, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, KTSYD’nin eski başkanlarından Ertan Birinci, Songuç Kürşad ve Ogün Gençkaçmaz, Adanır’ın kardeşi Eralp Adanır, BRT Spor Servisi Amiri İltaç Aslım, spor yazarları ve sevenleri katıldı.

Törende, Eralp Adanır, CTP Milletvekili Sami Özuslu, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, KTSYD eski Başkanlarından Ertan Birinci ile Songuç Kürşad ve BRT Spor Servisi Amiri İltaç Aslım, Mete Adanır’la yaşadıkları anıları spor severlerle paylaştı.

Mete Adanır, 20 Ocak 1989’da Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında, Samsun’dan Malatya deplasmanına gitmek üzereyken 28 yaşında hayatını kaybetmişti.

Özellikle, Kasım 1987’de Galatasaray ile oynanan karşılaşmada 85. dakikada attığı gol, Mete Adanır’ı sadece Samsun’da değil Türkiye genelinde hızla tanınan bir isim haline getirmişti. Adanır, kaza öncesinde 1989-90 sezonu için özellikle Beşiktaş ve Galatasaray ile transfer görüşmeleri yapıyordu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap