Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Bak’tan destek istedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Olimpiyat Komitesi (MOK), Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve beraberindeki heyetle ülkeye gelen temaslar çerçevesinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Yayın: 09.11.2023 - 10:27

135 kez okundu

Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Bak’tan destek istedi

MOK tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıya bazı Kıbrıslı Türk sporcular ve antrenörlerin katıldığı, aynı zamanda Türkiye milli takımlarında görev yapan isimlerin de yer aldığı bir görüşme gerçekleşti. Toplantı, sporcuların Türkiye milli takım kamplarına katılma süreçlerinin revize edilmesi ve mevcut sorunların aşılması hedefiyle düzenlendi.

Toplantıya, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KEİ Ofisi Başkanı Ömer Cihan ve Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam da iştirak etti.

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç, toplantıda, spor ambargosunun kalkması ve federasyonların Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından tanınan olimpik ve olmayan olimpik uluslararası federasyonlara üye olmaları durumuna kadar sporcuların Türkiye milli takımlarıyla dünya arenasına açılmasını talep etti. Ayrıca, Türkiye milli takımlarına seçilen ve Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’nde (TOHM) çalışan sporcuların yaşadığı idari ve teknik sorunlar, spor tesislerinin iyileştirilmesi ve yeni tesislerin inşası, Olimpiyat Evi’nin inşası, federasyonların malzeme ihtiyaçlarının Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanması gibi konularda Bakan Bak’tan destek talep etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap