Moschino’nun yeni yüzü Davide Renne, moda severlere veda etti

İtalyan moda tasarımcısı Davide Renne, Moschino’nun yaratıcı direktör koltuğuna oturduktan sadece dokuz gün sonra, 46 yaşında hayatını kaybetti.

Yayın: 12.11.2023 - 02:37

139 kez okundu

Moschino’nun yeni yüzü Davide Renne, moda severlere veda etti

Ölüm nedeni bilinmese de, Moschino’nun ana şirketi Aeffe “ani bir hastalık” ifadesini kullanarak Renne’nin Cuma günü Milano’da vefat ettiğini belirtti. Daha önce Gucci’de kadın giyim bölümünün başında olan Renne, neredeyse 20 yıl boyunca bu markada çalışmıştı.

Aeffe’nin yönetiminden Massimo Ferretti , “Bu üzücü zamanda yaşadığımız acıyı tarif etmek için hiçbir kelime yok” dedi ve Instagram’da paylaştığı bir açıklamada “Davide, bizimle çok kısa bir süre bir araya gelmiş olsa da, kendisini hemen sevilen ve saygı duyulan biri yapabildi. Bugün, onun hayal gücünün ve yaratıcılığının sadece öngördüğü şeyi sürdürme sorumluluğumuz kaldı,” diye ekledi.

Renne, Temmuz 1977’de Toskana’nın Follonica şehrinde doğdu. Floransa Üniversitesi ve Polimoda Moda Okulu’nda öğrenim gördü ve kariyerine İtalyan moda tasarımcısı ve mentor Alessandro Dell’Acqua ile çalışarak başladı, ardından 2004’te Gucci’ye geçti. Renne’nin Moschino’nun yaratıcı direktörlüğüne atanması Ekim ayında duyurulmuştu ve ilk koleksiyonunu Şubat ayında Milan Moda Haftası’nda sergilemeyi planlıyordu.

Moda endüstrisinin etkili isimleri, Renne’nin Instagram gönderilerine yorum yaparak başsağlığı dileklerini iletti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap