Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 09.07.2024 - 18:36
Güncelleme: 09.07.2024 - 19:13
172 kez okundu
Zirvenin başkanlığını NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yapacak ve Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.
NATO’nun 1949’da Washington’da imzalanan “Kuzey Atlantik Anlaşması” ile kurulduğu hatırlatılarak, liderler 75. yıl dönümünü kutlamak için Andrew W. Mellon Oditoryumu’nda bir araya gelecekler.
Liderler, 10 Temmuz’da aile fotoğrafı çekiminin ardından ilk oturumda NATO’nun savunma ve caydırıcılık kabiliyetini güçlendirmeye yönelik konuları ele alacaklar.
Ukrayna’ya destek konusu da zirvenin önemli gündem maddelerinden biri olacak ve bu konu ilk günkü toplantılarda tartışılacak.
Liderler, zirve boyunca yapacakları görüşmelerin ardından ABD Başkanı Joe Biden ve eşi tarafından verilecek resepsiyona katılacaklar.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken üye ülkelerin dışişleri bakanlarını, Savunma Bakanı Lloyd Austin ise savunma bakanlarını ayrı resepsiyonlarda ağırlayacak.
Zirvenin 11 Temmuz’daki ilk oturumunda, NATO üyesi ülkelerin liderleri, Avrupa Birliği (AB) temsilcileri ile birlikte Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda ve Güney Kore liderleriyle ortaklıklarını güçlendirme konularını ele alacaklar.
Son oturumda ise NATO-Ukrayna Konseyi liderleri düzeyinde toplantı yapılacak.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin NATO’nun misyonlarına ve operasyonlarına en büyük katkı sağlayan ilk beş müttefikten biri olduğunu vurgulamıştı.
Erdoğan, “Tehditlerin çeşitlendiği bu dönemde Türkiye’nin ittifak içindeki rolünün önemli olduğunu” belirterek, “Gazze’de Filistin halkına yönelik devam eden katliamları uluslararası camiaya taşıyacağız. Bu vahim tablo karşısında İsrail’in durdurulamadığını ve Filistin’de adil ve kalıcı bir barışın sağlanamadığını vurgulayacağız. Bu konuları müttefik devlet ve hükümet başkanlarıyla yapacağımız ikili görüşmelerde de değerlendireceğiz,” demişti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.