Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 02.01.2025 - 08:19
Güncelleme: 02.01.2025 - 04:37
1307 kez okundu
Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı gerçekleştiren kişinin ABD vatandaşı Shamsud-Din Jabbar olduğunu açıkladı. Jabbar’ın, aracını kalabalığın üzerine sürerek 15 kişinin hayatını kaybetmesine, en az 35 kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirildi.
FBI, saldırının bir terör eylemi olduğunu doğruladı ve saldırganın aracında IŞİD bayrağı bulunduğunu belirtti. 42 yaşındaki Texaslı Jabbar’ın ABD ordusundan emekli olduğu ve yalnız hareket etmediği ihtimali üzerinde durulduğu kaydedildi.
Olay sırasında görgü tanıkları, zanlının kamyonetle trafiğe kapalı bir alanı aşarak insan kalabalığının arasına daldığını ifade etti. Saldırganın, araçtan indikten sonra etrafa ateş açtığı ve güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği öğrenildi.
New Orleans Polis Şefi Anne Kirkpatrick, düzenlediği basın toplantısında saldırganın “aracı büyük bir hızla sürerek mümkün olduğunca çok sayıda insana zarar vermeye çalıştığını” aktardı. Yaralılar arasında durumu kritik olanların bulunduğu bilgisi paylaşıldı.
FBI yetkilileri, saldırının yapıldığı bölgede iki ev yapımı patlayıcının bulunduğunu ve bunların güvenli bir şekilde etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
ABD Başkanı Joe Biden, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Yerel polis teşkilatının cesur müdahalesi sayesinde daha fazla can kaybı önlendi. Mağdurlar ve ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Şiddetin hiçbir türüne hoşgörü göstermeyeceğiz,” dedi. Ayrıca, New Orleans’ın soruşturma sürecinde ihtiyaç duyduğu tüm kaynaklara erişimi olacağını vurguladı.
Eski Başkan ve 20 Ocak’ta göreve başlayacak olan Donald Trump ise Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizde suç oranları tarihi seviyelere ulaştı. Göreve başladığımda New Orleans’a gerekli tüm desteği sağlayacağım,” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.