Oğuz: “Adaletin sağlanması için elimizden geleni yapacağız”

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, 6 Şubat depreminin birinci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin 11 ilinde meydana gelen büyük depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, yaşanan acıların hala derinleştiğini ifade etti.

Yayın: 05.02.2024 - 20:02

91 kez okundu

Oğuz: “Adaletin sağlanması için elimizden geleni yapacağız”

Oğuz, bu tarifsiz acıların, tüm Kıbrıs Türk halkının hafızasında taze ve acı verici bir şekilde yer ettiğini vurguladı.

Yaşanan deprem felaketinde, 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği ve Kıbrıs Türk halkının, Şampiyon meleklerini, dostlarını ve arkadaşlarını kaybettiği gerçeğine dikkat çeken Oğuz, acılarının tarih boyunca ülkede yaşanan savaşlarda bile bu kadar büyük can kaybına neden olmadığını dile getirdi. İnsan eliyle yapılan binaların altında umut vaat eden çocuklar ve binlerce canın kaybedildiği felaketin, hala yürekleri yakıcı bir hüzünle doldurduğunu belirtti.

Oğuz, adalet mücadelesinin devam ettiğini ve tüm sorumluların yargılanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Suçluların “olası kast”la yargılanarak hak ettikleri cezayı alması için kararlılıkla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Oğuz, yaslı ailelere başsağlığı dileklerini ileterek, acılarını unutmayacaklarını ve adaletin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap