Oklahoma ve Iowa’da hortumlar: Ölü sayısı 5’e yükseldi, yaklaşık 100 kişi yaralandı

Oklahoma ve Iowa eyaletlerindeki son hortumlar, beş kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Oklahoma'daki Hughes County Acil Sağlık Hizmetleri'nin verdiği bilgiye göre, hortumlar sebebiyle bir çocuk dahil dört kişi hayatını kaybetti. Iowa'da ise bir kişi hortumlar sonucu yaşamını yitirdi. Bu trajik olaylarla birlikte, Iowa ve Oklahoma'da hortumlar nedeniyle ölenlerin toplam sayısı beşe yükseldi. Oklahoma'da hortumların yol açtığı hasarın ardından temizlik çalışmaları başladı. Hastanelerde yaklaşık 100 yaralı bulunuyor. Özellikle Oklahoma City'in güneyindeki Sulphur kentinde, hortumun etkisinin yoğun olduğu bildiriliyor. Kentte yaşayan yaklaşık 5 bin kişiden yaklaşık 30'u yaralandı. Önceki hortumlar nedeniyle Oklahoma'daki Holdenville kasabasını vuranlar da dahil olmak üzere toplamda iki kişi yaşamını yitirmişti. Vali Kevin Stitt, hortumların yarattığı yıkımı vurgulayarak, "Şehir merkezindeki tüm iş yerleri tamamen yıkılmış gibi görünüyor" dedi. Sulphur kentinden Kelly Trussell, hortumların yıkıcı etkisine dikkat çekerek, "Nasıl yeniden yapılandıracağız? Bu, gerçek bir felaket" şeklinde konuştu. Nebraska'nın Omaha kentinde de hortumlar yaşandı ve bölgedeki ev ve iş yerleri zarar gördü. ABD Başkanı Joe Biden, Oklahoma Valisi Stitt ile görüşerek federal hükümetin desteğini iletti. Beyaz Saray yetkilileri, hortumların neden olduğu hasarın değerlendirilmesinin devam ettiğini belirtti. Oklahoma Valisi Stitt, dün, olumsuz hava koşulları nedeniyle eyalet genelinde 12 bölgede "acil durum" ilan etmişti.

Yayın: 29.04.2024 - 14:15

31 kez okundu

Oklahoma ve Iowa’da hortumlar: Ölü sayısı 5’e yükseldi, yaklaşık 100 kişi yaralandı

Iowa’da ise bir kişi hortumlar sonucu yaşamını yitirdi. Bu trajik olaylarla birlikte, Iowa ve Oklahoma’da hortumlar nedeniyle ölenlerin toplam sayısı beşe yükseldi.

Oklahoma’da hortumların yol açtığı hasarın ardından temizlik çalışmaları başladı. Hastanelerde yaklaşık 100 yaralı bulunuyor. Özellikle Oklahoma City’in güneyindeki Sulphur kentinde, hortumun etkisinin yoğun olduğu bildiriliyor. Kentte yaşayan yaklaşık 5 bin kişiden yaklaşık 30’u yaralandı.

Önceki hortumlar nedeniyle Oklahoma’daki Holdenville kasabasını vuranlar da dahil olmak üzere toplamda iki kişi yaşamını yitirmişti. Vali Kevin Stitt, hortumların yarattığı yıkımı vurgulayarak, “Şehir merkezindeki tüm iş yerleri tamamen yıkılmış gibi görünüyor” dedi. Sulphur kentinden Kelly Trussell, hortumların yıkıcı etkisine dikkat çekerek, “Nasıl yeniden yapılandıracağız? Bu, gerçek bir felaket” şeklinde konuştu.

Nebraska’nın Omaha kentinde de hortumlar yaşandı ve bölgedeki ev ve iş yerleri zarar gördü.

ABD Başkanı Joe Biden, Oklahoma Valisi Stitt ile görüşerek federal hükümetin desteğini iletti. Beyaz Saray yetkilileri, hortumların neden olduğu hasarın değerlendirilmesinin devam ettiğini belirtti. Oklahoma Valisi Stitt, dün, olumsuz hava koşulları nedeniyle eyalet genelinde 12 bölgede “acil durum” ilan etmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap