Özdemir Berova, KKTC Rekabet Kurulu Başkan ve kurul üyeleri ile görüştü

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Üstünel ve kurul üyelerini kabul etti. Kabulde, Maliye Bakanlığı Genel Koordinatörü ve Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Başkanı Salih Canseç de hazır bulundu.

Yayın: 19.10.2023 - 19:52

128 kez okundu

Özdemir Berova, KKTC Rekabet Kurulu Başkan ve kurul üyeleri ile görüştü

Mustafa Üstünel

KKTC Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Üstünel, Maliye Bakanlığı’nın Rekabet Kurulu’nun önemli bir paydaşı olduğunu belirtti. Ziyaretlerinin nedenlerinin nezaket olduğunu ve ayrıca Rekabet Kurulu’nun çalışmaları hakkında Maliye Bakanı Berova’ya bilgi vermek olduğunu açıkladı.

Üstünel ayrıca Rekabet Kurulu’nun uzun bir süre yoğun bir tempoda çalıştığını ve Nisan ayı itibarıyla uzman isimlerle kurul üyelerinin tamamlandığını ifade etti.

Ancak bazı sorunların devam ettiğini, özellikle bütçede ayrılan payın günümüz koşullarında yetersiz olduğunu ve Teşkilat Yasası’nın eksikliğinin sorunlara yol açtığını vurguladı.

Tüm bu eksiklikleri gidererek Rekabet Kurulu’nun daha verimli hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Özdemir Berova

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, KKTC Rekabet Kurulu’nun önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, kurulun rekabet koşullarının oluşturulmasında ve ihaleler sürecinde itiraz makamı olması nedeniyle önemli bir rolü olduğunu belirtti.

Ayrıca, Rekabet Kurulu’nun itiraz süreçleri ve bunun sonucunda bazı ihalelerde yaşanan gecikmeler ve iptallerin kamu maliyesini olumsuz etkilediğini ifade etti. Bu nedenle, Rekabet Kurulu ve Merkezi İhale Komisyonu’nun işbirliği içinde çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

Maliye Bakanı, ülkenin sınırlı mali kaynakları nedeniyle bazı düzenlemelerin adım adım yapıldığını belirtti ve başkan ile kurul üyelerinin atanmasının önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap