Özersay: “Görünen o ki niyetleri DAÜ’yü elden çıkarmak”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki (DAÜ) mali sorunların çözümü için yapılan çabalara dair bir açıklama yaptı.

Yayın: 26.12.2023 - 18:57

78 kez okundu

Özersay: “Görünen o ki niyetleri DAÜ’yü elden çıkarmak”

Özersay, DAÜ çalışanlarının tasarruf tedbirlerini kabul etmek için çaba harcadığını, ancak hükümetin sürekli olarak süreci uzattığını iddia etti. Özersay, hükümetin niyetinin DAÜ’yü elden çıkarmak olduğunu savundu ve kurumun sürekli olarak hedef gösterildiğini ileri sürdü.

Özersay, “Bu ülkenin kurumlarını önce liyakatsız atamalar ve aşırı istihdam gibi yanlış kararlarla kötü yöneterek mali açıdan batma noktasına getiriyorlar. Sonra bu durumu kullanarak olumsuz algı oluşturuyorlar, çalışanları hedef haline getiriyorlar ve en sonunda ‘satılabilir’ hale getiriyorlar” dedi. DAÜ’deki mali sorunlarla ilgili gayri resmi bir protokol taslağının aylardır görüşüldüğünü belirten Özersay, bu sürecin uzatılmasının iyi niyet eksikliği olduğunu öne sürdü.

Açıklamasında, DAÜ’nün mali sıkıntılarını aşabilmek adına tasarruf tedbirlerini içeren bir protokol taslağı üzerinde müzakerelere hazır olduklarını belirten DAÜ-SEN’in, esneklik gösterdiğini ve çalışanların özlük haklarını korumak için çaba sarf ettiğini ifade etti. Özersay, hükümetin ise sürekli olarak süreci uzatarak zaman kazandığını, çalışanların maaşlarından kesinti yaparak bu durumu sürdürdüğünü ileri sürdü.

Özersay, bu durumun DAÜ çalışanlarının ve temsilcilerinin iyi niyetini istismar etmeye yönelik bir taktik olduğunu öne sürdü. Ayrıca, hükümetin DAÜ’den emekli akademisyenlerle ilgili olarak önce Maliye’ye aktarmaya evet dediğini, sonra bu kararı geri çektiğini ve süreci uzatarak zaman kazandığını öne sürdü. Özersay, hükümetin DAÜ’yü elden çıkarma niyetini sürdürdüğünü düşündüğünü belirtti ve bu durumun ülkedeki diğer kurumlar için de geçerli olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap