Özersay: “Sanıklar duruşma salonuna ekrandan değil bizzat katılmalı..Böyle çapraz sorgu etkili olamaz”

Halkın Partisi (HP) lideri Kudret Özersay, "Zanlıların duruşmaya getirilmeden online olarak ifade vermelerinin adil yargılamayla ilgili bir sıkıntı yarattığını düşünüyorum. Umarım bunu değiştirilmesi yönünde bir adım atılır" şeklindeki açıklamalarını dile getirdi.

Yayın: 04.01.2024 - 16:42

79 kez okundu

Özersay: “Sanıklar duruşma salonuna ekrandan değil bizzat katılmalı..Böyle çapraz sorgu etkili olamaz”

Halkın Partisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Adıyaman’da bulunan HP Genel Başkanı Kudret Özersay, İsias davasını takip etmek amacıyla katıldığı bir canlı yayında dava hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Mahkemede yapılan konuşmaların dışarıda paylaşılmasının yasal olmadığını vurgulayan Özersay, şunları ifade etti:

“Sanık konumundaki 11 kişiden bazıları tutuklu, bazıları tutuksuz olarak yargılanıyor ve ifadeleri alındı. Bu ifadeler çerçevesinde kendilerine sorular yöneltilmiş. Ancak bu sanıkların bir kısmının çeşitli sebeplerle mahkemeye getirilmediğini belirtmek isterim. Kendilerine online bir ekran bağlantısıyla sorular yöneltilmiş. Genel anlamda, bu yöntemi sakıncalı buluyoruz. Avukatlar da bu durumu meleklerimiz adına dile getirdi. Çünkü fiziken orada bulunmayanlar, online ifade verdiklerinde samimiyetlerini değerlendirmek mümkün olmuyor. Bu durumun adil yargılamayı etkilediği dile getirildi. Belki ilerleyen aşamalarda bu sanıkların mahkemeye fiziken getirilmesi yönünde bir adım atılacaktır diye düşünüyorum.”

Duruşmada yalan makinesi olsa kesinlikle yanardı

Kudret Özersay, zanlıların mahkemede çelişkilerle ve yalanlarla dolu ifadeler verdiğini belirterek, “Yaklaşık 9 saat boyunca soğukkanlı bir şekilde yalanları dinledik. Çelişkilerin yanı sıra birbirleriyle çelişen ifadeler de bulunuyor. Herkes sorumluluğunu atıp elini yıkamaya çalışıyor, adeta paçalarından yalan akıyor. Son derece basit sorulara dahi yanıt veremiyorlar. Eğer burada bir yalan makinesi olsaydı, kesinlikle yanardı” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap