Özkunt: “Yurttaşın ilaca ulaşamadığı durumlarda arayıp yardım isteyeceği bir ‘ilaç yardım hattı’ kurulmalı”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, ilaç tedarikindeki sorunlara dikkat çekerek, vatandaşların ilaçlara erişimde yaşadığı zorlukları eleştirdi.

Yayın: 01.02.2024 - 19:41

83 kez okundu

Özkunt: “Yurttaşın ilaca ulaşamadığı durumlarda arayıp yardım isteyeceği bir ‘ilaç yardım hattı’ kurulmalı”

Özkunt, bu durumda yardım almak isteyen vatandaşlar için bir yardım hattı kurulması gerektiğini belirtti.

TDP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, Nevzat Özkunt, Ada TV’de katıldığı “Günaydın Ada” programında ülke genelinde meydana gelen sel felaketlerine ve bunların temel sebeplerine değindi. Özkunt, dere yataklarına yapılan evler ve çarpık yapılaşmanın sel felaketlerindeki en büyük etken olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın sel nedeniyle kapanan yollarla ilgili yaptığı açıklamayı eleştiren Özkunt, Arıklı’nın sürekli geçmişe atıfta bulunarak siyasetin düşük seviyesine geldiğini ifade etti. Özkunt, Bakan Arıklı’nın sorumluluk almak yerine mazeret ürettiğini belirtti.

Sel felaketi sonucunda oluşan zararların hızlı bir şekilde belirlenip giderilmesi gerektiğini vurgulayan Özkunt, ekonomik zorluk içinde olan vatandaşların selin getirdiği zararı karşılamakta güçlük çekeceğine dikkat çekti.

İlaç temini konusundaki sıkıntılara da değinen Özkunt, doktorların ve eczacıların baskı altında olduklarını ve bu nedenle ilaç reçetesi yazmaktan çekindiklerini söyledi. Bu durumun vatandaşların ilaca ulaşmasını engellediğini ifade eden Özkunt, bu noktada yardım hattı kurulması ve ilaç temininin hızlandırılması gerektiğini belirtti. Özkunt, doktor vizite ücretlerinin yüksek olmasının da hastaları ek maliyetlere maruz bıraktığını ve acil bir çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap