Pakistan ile İran, artan tansiyonun ardından gerilimi azaltma sinyali verdi

Pakistan ve İran, son hava saldırılarından kaynaklanan artan gerilimi azaltma niyetini gösterdi.

Yayın: 19.01.2024 - 13:22

133 kez okundu

Pakistan ile İran, artan tansiyonun ardından gerilimi azaltma sinyali verdi

AA muhabirine konuşan ismi açıklanmayan üst düzey bir diplomat, Pakistan’ın Tahran ile olan gerilimi tırmandırma niyeti olmadığını kamuoyuna duyurdu. İki ülkenin dışişleri bakanlarının bu akşam saatlerinde bir araya gelmesi bekleniyor.

İranlı diplomat Seyid Resul Musevi, yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki gerilimden sadece İran ve Pakistan düşmanları ile teröristlerin fayda sağlayacağını belirtti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Afganistan ve Batı Asya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Rahim Hayat Kureyşi, sosyal medyadan Musevi’nin duygularını paylaşarak, tüm sorunların pozitif diyalogla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Kureyşi, iki ülke arasındaki güveni restore etmenin önemli olduğunu ve terörle mücadelenin koordineli eylem gerektirdiğini belirtti.

Pakistan’ın Tahran Büyükelçisi Muhammed Müdessir, iki ülke arasındaki işbirliği ve karşılıklı güvenin bölgede barış ve istikrar için kritik olduğunu vurguladı.

İki ülke arasındaki gerilim, İran’ın Ceyşu’l Adl örgütünün Pakistan’daki kamplarına yönelik füze saldırılarına dair haberlerle başlamıştı. Pakistan ise İran’ın Belucistan eyaletine düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenlerin olduğunu açıklamıştı. İki taraf arasında gerilim devam ederken, diplomatik çözüm arayışları sürüyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap