Pakistan: İran’ın saldırısına karşı verilecek yanıtta tüm seçenekler masada

Pakistan'ın üst düzey istihbarat kaynakları, İran'ın Belucistan eyaletine yönelik dün akşam gerçekleştirdiği saldırısına verilecek yanıt konusunda tüm seçeneklerin değerlendirildiğini belirtti.

Yayın: 17.01.2024 - 13:19

65 kez okundu

Pakistan: İran’ın saldırısına karşı verilecek yanıtta tüm seçenekler masada

AA muhabirine yapılan açıklamada, İran’ın sınır kasabası Panjgur’da “Ceyşul Adl isimli militan gruba” düzenlediği saldırının ardından Tahran’ın masum çocuklara yönelik bir eylemde bulunduğu iddiasının dile getirildiği ifade edildi.

Kaynaklar, Pakistan’ın İran’ın saldırısına karşı hızla bir tepki vermediğini, ancak daha önce Hindistan’a verilen cevap gibi İslamabad’ın kararlı bir şekilde yanıt verebileceğini vurguladı. Ayrıca, bölgedeki gelişmeleri dikkate alarak İran’ın bölgesel düzeydeki niyetlerinin göz önüne alındığını ifade etti.

Önemli ve acil bir toplantının devam ettiğini belirten kaynaklar, İran’a karşı verilecek yanıtın tüm seçenekleri içerdiğini vurguladı. Aynı zamanda, Pakistan’ın bölgesel durumu göz önünde bulundurarak İran’ın bu saldırıyı gerçekleştirmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Dün yapılan açıklamada, Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran’ın ülkenin hava sahasını sebepsiz yere ihlal etmesini şiddetle kınayarak, saldırı sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 3 kız çocuğunun yaralandığını belirtmişti. Ayrıca, egemenliğin ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğu ve ciddi sonuçlara yol açabileceği ifade edilmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap