Pakistan’da buzulların erimesi sebebiyle sel uyarısı verildi

Hayber Pahtunhva eyaletinde buzulların erimesi nedeniyle sel alarmı verildi. Yetkililer, güvenlik önlemlerinin alınmaması halinde ciddi can kayıpları yaşanabileceği konusunda uyardılar.

Yayın: 21.04.2024 - 13:11

32 kez okundu

Pakistan’da buzulların erimesi sebebiyle sel uyarısı verildi

Ulusal medyaya göre, Hayber Pahtunhva eyaleti yetkilileri, buzulların erimesiyle birlikte birçok bölgede sel riski olduğunu belirtti.

Afet Yönetimi Kurumu’ndan Muhammed Kayser Han, olası bir sel durumunda güvenlik önlemlerinin zamanında alınmaması halinde ciddi can ve mal kayıpları yaşanabileceğini vurguladı.

Han, halkın herhangi bir tehlike anında güvenli bölgelere tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.

Son 5 günde şiddetli yağışların neden olduğu afetler ve kazalar neticesinde Hayber Pahtunhva genelinde 33’ü çocuk olmak üzere toplam 59 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 875 ev ve 26 okul hasar gördü veya yıkıldı.

Pakistan’ın kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve seller sonucunda toplamda 98 kişi yaşamını yitirdi.

Pakistan’da 2022 yılında yaşanan sel felaketinde ise 1,739 kişi hayatını kaybetmişti. Hükümet, selin ülkeye maliyetinin 30 milyar doları aştığını açıklamıştı.

Pakistan’da kutup bölgeleri dışında en fazla buzul bulunan yerlerden biridir. Ülkede 7 binden fazla buzulun büyük bir kısmı Hayber Pahtunhva eyaleti ve Gilgit-Baltistan bölgesinde yer alır.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap