Peugeot 2023 satış hedeflerini pozitif olarak değiştirdi

Peugeot, yenilenen modelleri 2008 ve 508'i tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi, ve bu toplantı Bodrum ilçesinde gerçekleşti.

Yayın: 29.10.2023 - 20:55

216 kez okundu

Peugeot 2023 satış hedeflerini pozitif olarak değiştirdi

Bu yıl başlarken 57 bin adet olarak belirlenen satış hedefini Eylül 2023 itibarıyla yaklaşık 59 bin otomobil ve hafif ticari araç satışıyla geride bırakan Peugeot, yeni 2008 ve yeni 508’in de katkısıyla yıl sonu hedefini yukarı yönde revize ederek 75 bin adedi hedefliyor.

Peugeot’un B-SUV segmentindeki temsilcisi olan 2008, Eylül ayına gelindiğinde sınıfının en çok tercih edilen modeli haline geldi. 3 farklı motor seçeneği sunan bu model, ALLURE ve GT donanımlarına eklenen yeni ACTIVE PRIME versiyonuyla büyük ilgi görüyor.

Ağustos ayında benzinli, dizel ve elektrikli motor seçenekleriyle ALLURE ve GT donanımıyla satışa sunulan yeni 2008’e, fiyatlar 1 milyon 340 bin TL’den başlayan ACTIVE PRIME donanımı da eklenmiş durumda.

Peugeot’un D Segmenti’ndeki dikkat çeken modeli 508 ise yenilenen tasarımı ve iç mekan özellikleriyle yaz aylarında Türkiye pazarına sunuldu. 1.5 litrelik BlueHDi 130 turbo dizel motoru ve EAT8 otomatik şanzıman kombinasyonu ile sunulan bu model, özel lansman fiyatlarıyla 1 milyon 770 bin TL’den başlayarak yeni sahiplerini buluyor.

Büyüme piyasanın üç katı

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Peugeot Türkiye’nin 2023 yılına başlarken belirlediği hedeflerini büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. Reyhanoğlu, Ocak-Eylül 2023 döneminde yaklaşık 59 bin adete ulaşan satış performansıyla yıl sonu hedeflerini erken tamamladıklarını ifade etti.

Reyhanoğlu, Peugeot Türkiye’nin 9 ay içinde rekor bir müşteri memnuniyeti, pazar payı ve satış performansı sergilediğini vurgulayarak, “Yaşanan zorluklara rağmen sadece kendi taahhütlerimize değil, bayilerimize ve müşterilere verdiğimiz taahhütlere de sadık kaldık. Otomotiv pazarı geçen yıla göre yüzde 65 büyürken, Peugeot Türkiye olarak yüzde 180’in üzerinde bir büyüme elde ettik.” dedi.

Yeni Peugeot modellerinin de etkisiyle hedeflerini gözden geçirdiklerini dile getiren Reyhanoğlu, “2023’ün başında Peugeot olarak SUV lideri olacağımızı söylemiştik. SUV liderliğimiz hız kesmeden devam ediyor. ‘Ticari araç segmentinde atağımız devam edecek, iki yerli markadan sonra üçüncü marka olacağız’ demiştik. Eylül sonunda, iki yerli üretim yapan markadan sonraki üçüncü sırada yer alıyoruz. Bayilerimizin destek ve müşterilerimizin güveniyle belirlediğimiz tüm hedeflere üçüncü çeyrek sonu itibarıyla ulaştık. Hedefler sadece performans hedefleri değil, aynı zamanda marka araştırmalarında markamızın müşteriler tarafından olumlu bir şekilde algılandığını görüyoruz. Bu nedenle marka hedeflerimizi gerçekleştirmiş durumdayız. Peugeot Türkiye tarihindeki en yüksek satış adedini, 2023’ün ilk 9 ayında kırarak, şimdi Cumhuriyetimizin 100. yılında 75 bin adedin üzerinde bir satış hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

B-SUV liderliğini sırtladı

Gülin Reyhanoğlu, Peugeot’un yeni modelleri 2008 ve 508 hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“2008 modelimizi yenileyerek B-SUV segmentinde liderliğimizi ay bazında sık sık elde ettiğimiz bir pozisyona geri döndük. Bu yeni 2008 ile kazandığımız liderliği yıl sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, diğer SUV modellerimiz olan 3008, 5008 ve 408’in kendi segmentlerindeki üstün başarılarıyla 2023 yılını Peugeot olarak toplam SUV lideri olarak tamamlamayı hedefliyoruz. Örneğin, Mart ayında 5 bin adetlik bir hedefle yola çıktığımız 408 modelinin satışları 6 bin 800 adedi aştı, bu nedenle yıl sonu hedefimizi 8 bin 500 adede revize ettik. Yeni 508 ise D segmentinde bulunan ve kendi müşteri kitlesine sahip bir modelimiz. Hem filo hem de perakende müşterileriyle buluşturduğumuz yeni 508’i piyasaya sunduk.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap