Polis Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla araç filosunu güçlendiriyor… Türkiye tarafından hibe edilen toplam 12 araç ve çeşitli malzemeler törenle PGM’ye teslim edildi

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Türkiye Cumhuriyeti arasında kardeşlik hukuku olduğunu ve bu ilişkinin karşılıksız olduğunu vurgulayarak, "Geleceğimiz bir" dedi.

Yayın: 25.01.2024 - 15:52

57 kez okundu

Polis Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla araç filosunu güçlendiriyor… Türkiye tarafından hibe edilen toplam 12 araç ve çeşitli malzemeler törenle PGM’ye teslim edildi

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi aracılığıyla finanse edilen ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan yardımlarla güçlendirilen Polis Genel Müdürlüğü araç filosuna 7 adet panel van tutuklu sevk aracı, 2 adet çift kabin arazi aracı ve 1 adet suv tipi cip olmak üzere toplam 10 araç eklenmiştir.

Törenle birlikte, polisiye olaylara müdahalede kullanılmak üzere 2 adet polis motosikleti, motosiklet sürücü kıyafeti, laboratuvar, olay yeri inceleme, fotoğrafçılık ve bomba imha malzemeleri de Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Genel Müdürlüğü’ne hibe edilmiştir.

Törene Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni ve diğer yetkililer katılmıştır. Törende yapılan konuşmalarda, Türkiye’nin KKTC polis teşkilatını güçlendirmeye yönelik katkıları vurgulanmış ve iş birliğinin önemi üzerinde durulmuştur.

Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Türkiye’nin katkılarıyla güçlendirilen araç ve malzemelerin teşkilatın modernizasyonu ve güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirtmiştir. Kuni, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle sağlanan araç, motosiklet ve kriminal malzemelerin, KKTC polis teşkilatının güvenlik hizmetlerini daha etkili bir şekilde yerine getirmesine katkı sağlayacağını ifade etmiştir.

Törende konuşan TC EGM Asayiş Daire Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, KKTC ile yapılan iş birliğini en üst düzeye taşımak amacıyla çeşitli çalışmaların devam ettiğini belirtmiştir. Yılmaz, polisin görünürlüğünü artırmak ve hızlı müdahale yeteneğini güçlendirmek amacıyla yapılan hibe ve eğitimlerin önemine vurgu yapmıştır.

Büyükelçi Metin Feyzioğlu ise KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kardeşlik hukukunu vurgulayarak, Türk polisinin KKTC polisiyle kusursuz iş birliğine vurgu yapmıştır. Feyzioğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye yönelik vizyonunun menfaatsiz birlikte olmaya dayandığını ve bu doğrultuda yapılan çalışmaların kardeşlik ilişkilerini daha da güçlendirdiğini belirtmiştir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap