Puma, 2024’ten itibaren İsrail milli futbol takımı sponsorluğunu sonlandıracak

Alman spor giyim firması Puma’nın sözcüsü, şirketin İsrail Milli Futbol Takımı’nın sponsorluğunu 2024 yılında sonlandıracağını açıkladı. Bu hamlenin, geçen yıl planlanmış ve Gazze’deki savaş sırasında İsrail’e yönelik boykot çağrılarıyla ilgili olmadığını belirtti.

Yayın: 22.12.2023 - 00:25

150 kez okundu

Puma, 2024’ten itibaren İsrail milli futbol takımı sponsorluğunu sonlandıracak

Puma, uzun süredir İsrail Futbol Federasyonu (IFA) ile marka işbirliği nedeniyle boykot çağrılarına maruz kalıyordu, ancak bu çağrılar Gazze’deki iki aylık saldırı sırasında daha da yoğunlaştı. Bu saldırılarda 18.000’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Reuters haber ajansına gönderilen bir açıklamada Puma sözcüsü, şirketin Sırbistan ve İsrail dahil birkaç federasyonla olan sözleşmelerinin 2024’te sona ereceğini ve yeniden yapılmayacağını söyledi. Sözcü, Puma’nın “daha az, daha büyük, daha iyi” stratejisinin bir parçası olarak yakında birkaç yeni milli takım anlaşması duyuracağını belirtti.

İlk olarak 2018’de IFA ile forma tedarik etmek için sözleşme imzalayan Puma, o zamandan beri aktivistlerden boykot çağrılarıyla karşılaştı. Aktivistler, IFA’nın uluslararası hukuka aykırı olan işgal altındaki Batı Şeria’daki yalnızca Yahudi yerleşimlerinde bulunan takımları da içerdiğini belirtiyor.

Financial Times tarafından ilk bildirilen içerden gelen bildiriyi, Puma da doğruladı. Bildiride, Puma’nın “güçlü bir ulusal takım kadrosuna sahip olduğundan emin olmak için tüm diğer mevcut ortaklıkları ve gelecek fırsatları değerlendirmeye devam edecektir” açıklaması yer alıyordu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap