Resmiye Canaltay: “Alkol alarak trafiğe çıkmak kabul edilemez bir sorumsuzluk!”

Son günlerde KKTC’de trafik kazaları ve bunlara bağlı ölümler artarken, eski Ulaştırma Bakanlarından ve UBP Milletvekili Resmiye Canaltay sert eleştirilerde bulundu.

Yayın: 02.04.2024 - 19:57

63 kez okundu

Resmiye Canaltay: “Alkol alarak trafiğe çıkmak kabul edilemez bir sorumsuzluk!”

Canaltay, alkollü araç kullanmanın, aşırı hız ve dikkatsizliğin kabul edilemez bir sorumsuzluk olduğunu belirterek, gençlerin yasal sınırların ötesinde alkol alarak trafiğe çıkmalarını eleştirdi. Özellikle kaldırımda bir gencin hayatını kaybetmesini ‘şımarıklık’ olarak nitelendiren Canaltay, bu durumu eğitim eksikliğine bağladı ve toplumun çözüm odaklı düşünmesi gerektiğini vurguladı.

resmiye canaltay alıntı

Trafik kazalarının artık acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getiren Canaltay, yasa düzenlemesi ile karayollarının daha güvenli hale gelmesine katkı sağlanabileceğini ifade etti.

“Yetiştirdiğimiz gençler, yasal limitlerin de üzerinde içki içerek yollara çıkıp kaza yapıyorsa bizde de bir sorun var, herkeste bir sorun var.


Tabi ki yollarımızda da ciddi sorunlar var. Aydınlatmalar, ayrı, zemini bozuk yollar ayrı sorun ama bu yine de ‘yayaların en güvenli olması gereken yerde, yani kaldırımda’ yaşanan ve burada bir canın yitirilmesini bana hiçbir  kural ve kaide ile anlatamazsınız. Be ne yol güvenliği, ne ceza ne de başka bir durumdur… Bu şımarıklıktır, bu toplumu hiçe saymaktır, bu eğitim konusudur…


Artık her konuda toplum olarak nereye gittiğimizi oturup düşünelim. En kolay yolu, birbirimizi suçlamayı bırakalım. Toplumumuzda bu kadar ölüm akıllara durgunluk veriyor. Bunlar yaşanmamalı.


Yasanın amacı, bu sigorta primlerinden elde edilen gelirin karayolu altyapısı, aydınlatma ve genel yol güvenliği gibi alanlarda kullanılmasını sağlamaktır. Bu adım, karayollarının daha güvenli ve kullanışlı hale gelmesine katkı sağlayacaktır. 


Aydınlatma ve yol güvenliği gibi alanlarda ekonomik iyileştirmeler sağlamasını bekliyoruz. Bunun yanında Bu ülkede devlet kasası olarak para toplayan üçüncü daire Araç Kayıt’tır fakat buradan toplanan paraların bir türlü tekrar geri halkın yararına kullanma yasasını geçiremedik. Bu konuda acil çalışma başlatılmalı.”

Bu haber, Haberin Sesi gazetesinin eski Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay ile gerçekleştirdiği röportajdan ilham alınarak hazırlanmıştır.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap