Rusya: “Moskova’daki saldırıyı yapan teröristler Ukrayna’ya kaçmaya çalıştı”

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'daki terör saldırısına karışanların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığını ve Ukrayna tarafında ilişkileri olduğunu açıkladı.

Yayın: 23.03.2024 - 14:34

65 kez okundu

Rusya: “Moskova’daki saldırıyı yapan teröristler Ukrayna’ya kaçmaya çalıştı”

FSB’nin verdiği bilgilere göre, Moskova’daki Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısına karışan 11 kişi gözaltına alındı, bunların arasında 4 terörist de bulunuyor. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin suç ortaklarının tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, saldırının dikkatlice planlandığı ve saldırganların Ukrayna sınırına kaçmaya çalıştığı vurgulandı. Ayrıca, teröristlerin Ukrayna’da temasları olduğu ifade edildi.

Soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, 22 Mart akşamı Crocus City Hall’daki terör saldırısında 93 kişinin hayatını kaybettiği ve 115 kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Kremlin ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov’un, saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil olmak üzere 11 kişinin yakalandığını rapor ettiğini bildirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap