Rusya: “Moskova’daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 115’e yükseldi”

Rusya Soruşturma Komitesi'nin son raporuna göre, Moskova'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 115'e yükseldi.

Yayın: 23.03.2024 - 14:11

44 kez okundu

Rusya: “Moskova’daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 115’e yükseldi”

Soruşturma Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının gerçekleştiği Crocus City Hall adlı konser salonundaki kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, ekiplerin enkaz altında daha fazla cesede ulaştığı ve bu nedenle ölü sayısının 115’e yükseldiği ifade edildi.

22 Mart akşamı başkent Moskova’daki Crocus City Hall adlı konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısında, saldırganların silahlı saldırısı sonucu birçok kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu kaydedilmişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salona rastgele ateş açtığı görülmüştü. Ayrıca, saldırı sırasında binanın çatısında çıkan yangın nedeniyle çatının çöktüğü bildirilmişti.

Moskova’da yaşanan bu trajik olayın ardından, hafta sonu boyunca tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş ve terör saldırısını ele almak için özel bir görev gücü oluşturulmuştu.

Kremlin yetkilileri, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov’un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Moskova’daki terör saldırısına karışan 4 terörist dahil olmak üzere 11 kişinin yakalandığını rapor ettiğini açıklamıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap